Η Microsoft μπλοκάρει τις ενημερώσεις ασφαλείας σε υπολογιστές με chipsets της AMD

Η Microsoft κατηγορεί την AMD για λανθασμένες τεκμηριώσεις των προϊόντων της. Χιλιάδες χρήστες βρέθηκαν με υπολογιστές που δεν εκκινούν.

575

Η Microsoft διακόπτει την παροχή επιδιορθωτικών ενημερώσεων ασφαλείας που σχετίζονται με τις ευπάθειες Meltdown και Spectre σε υπολογιστές που φέρουν chipsets της AMD. H εταιρεία προέβη σε αυτή την κίνηση μετά από αναφορές για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που δεν ανοίγουν μετά την εφαρμογή των ενημερώσεων ασφαλείας.

Οι σελίδες υποστήριξης της Microsoft γέμισαν από μηνύματα χρηστών που εφάρμοσαν τις πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας για τις ευπάθειες Meltdown και Spectre και βρέθηκαν με υπολογιστές που δεν εκκινούν.

H Microsoft ανακοίνωσε πως θα μπλοκάρει τις προσεχείς ενημερώσεις ασφαλείας σε «κάποιες AMD συσκευές», σύμφωνα με το σχετικό έγγραφό της. Ως αιτία των προβλημάτων που προέκυψαν, η εταιρεία επικαλέστηκε τη λανθασμένη τεκμηρίωση κάποιων chipsets της AMD («some AMD chipsets do not conform to the documentation previously provided to Microsoft»).

Τώρα, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται προκειμένου οι ενημερώσεις ασφαλείας να φθάσουν και στους κατόχους υπολογιστών που φέρουν υποσυστήματα της AMD, χωρίς προβλήματα. Όσοι αντιμετώπισαν προβλήματα και βρέθηκαν με υπολογιστές που δεν εκκινούν, καλούνται να επισκεφθούν τις σελίδες υποστήριξης της Microsoft προκειμένου να επαναφέρουν τα συστήματά τους σε λειτουργική κατάσταση.

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ