Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας της εφαρμογής, Seeing AI, για το iOS. Πρόκειται για μία προσπάθεια που πραγματικά αξίζει συγχαρητηρίων, καθώς, εστιάζει στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Δεν πρόκειται για κάποιο ερευνητικό project που ίσως, κάποια στιγμή αποφέρει κάποιους καρπούς. Πρόκειται για μία εφαρμογή που κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ινδία και σε μερικές άλλες χώρες και σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε πολλές περισσότερες.

Η εφαρμογή μπορεί να αναγνωρίσει τους φίλους μας, να μαντέψει τα συναισθήματα των γύρω μας με βάση τις εκφράσεις του προσώπου τους, να διαβάσει κείμενα, να σαρώσει (σκανάρει) κείμενα (και μάλιστα, οι ηχητικές οδηγίες μας βοηθούν να κεντράρουμε το έντυπο), να αναγνωρίσει προϊόντα στα καταστήματα, ακόμα και στο twitter.

Με τη χρήση της κάμερας, μπορεί επίσης να «διαβάσει» το τι επικρατεί σε ένα συγκεκριμένο χώρο και να περιγράψει στο χρήστη στοιχεία του περιβάλλοντος, αλλά και τις ενέργειες των ανθρώπων!

Επιπροσθέτως, μέσω της εφαρμογής Seeing AI, μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τα χαρακτηριστικά των προσώπων με τα οποία βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο, για τα συναισθήματα που εκπέμπουν τη δεδομένη στιγμή, ακόμα και για την ηλικία τους (προφανώς κατά προσέγγιση).

Η εφαρμογή Seeing AI δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στη χώρα μας, κάτι όμως που ελπίζουμε σύντομα να συμβεί. Αν διαθέτετε λογαριασμό στο US App Store, μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. Η Microsoft δεν διευκρίνισε αν η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει και για το Android.

Θα επιμείνουμε, το συγκεκριμένο video να το παρακολουθήσετε ολόκληρο και με προσοχή. Εμείς ήδη φανταζόμαστε τον συνδυασμό των υπαρχόντων βοηθημάτων για τα άτομα με προβλήματα όρασης, με τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Πιστεύουμε πραγματικά πως μπορεί να βελτιωθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ