Η Art Deco έφτασε στο απόγειό της στη δεκαετία του 1930, τότε που τα καλά αυτοκίνητα ανέβλυζαν πολυτέλεια και είχαν το μήκος ενός σημερινού ταχύπλοου σκάφους με καμπίνα. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που το μήκος της νέας Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet ξεπερνά τα 6 μέτρα και το πίσω μέρος της θυμίζει πρύμνη yacht.

Η έμπνευση της σχεδιαστικής ομάδας από το επαναστατικό καλλιτεχνικό κίνημα της Art Deco είναι εμφανής. Μία μοναδική, καθαρή και ελαφρώς καμπύλη, γραμμή διατρέχει όλο το αμάξωμα της Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, από εμπρός μέχρι πίσω και μας στέλνει στην εποχή του Al Capone. Η μινιμαλιστική πολυτέλεια και η αυστηρή γεωμετρία υπάρχουν παντού στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Από την άλλη, το εσωτερικό του παραπέμπει περισσότερο στο μέλλον. Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται από οθόνες αφής και πλήθος πληροφοριών (όχι μόνο για το αυτοκίνητο) είναι διαθέσιμο στον οδηγό και τους επιβάτες ανά πάσα στιγμή. Εντυπωσιακά είναι τα εμφανή μπλε καλώδια στο μπροστά μέρος της καμπίνας που δείχνουν την κατανάλωση ενέργειας.

Με επιτάχυνση 0-100km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 250km/h, δεν τροφοδοτείται από βενζίνη αλλά από μία επίπεδη συστοιχία μπαταριών που βρίσκεται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και του δίνει αυτονομία 320km. Η κίνηση φτάνει σε όλους τους τροχούς και προέρχεται από τέσσερεις συμπαγείς σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες σταθερού μαγνήτη που αποδίδουν συνολικά 750 ίππους. Χάρη στο σύστημα ταχείας φόρτισης που διαθέτει, μπορεί να φορτιστεί μέσα σε 5 λεπτά για να διανύσει απόσταση 100km.

Η Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet είναι για την ώρα ένα πρωτότυπο που παρουσιάστηκε επίσημα το προηγούμενο Σάββατο 20 Αυγούστου στο Pebble Beach Concours d’ Elegance. Αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Mercedes να “επιτεθεί” στην αγορά των πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δεν είναι καθόλου σίγουρο, αυτή τη στιγμή, ότι θα φτάσει στον καταναλωτή με τη μορφή και τα χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκε. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν παύει να είναι ένα πανέμορφο, τεχνολογικά άρτιο και φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο, σχεδιασμένο με σαφείς επιρροές από την Art Deco, ένα μοναδικό κίνημα που εμφανίστηκε πριν περίπου ένα αιώνα.

Το μόνο αρνητικό σημείο που βλέπουμε στη Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet είναι η δυσκολία στην εύρεση θέσης πάρκινγκ αλλά υποψιαζόμαστε ότι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες της διαθέτουν τους κατάλληλους χώρους…

Δείτε εδώ το trailer της παρουσίασης

ΣΧΟΛΙΑ