Η Microsoft είχε πέρυσι ανακοινώσει πως μέσα στο 2017 θα διαθέσει δύο μεγάλες αναβαθμίσεις του λογισμικού της Windows 10. Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του Creators Update, η εταιρεία ενημέρωσε το κοινό πως προγραμματίζει ήδη την κυκλοφορία μίας νέας αναβάθμισης, για τον Σεπτέμβριο του ’17. Πλέον, η εταιρεία δεσμεύεται να τηρεί έναν εξαμηνιαίο κύκλο αναβαθμίσεων. Οι αναβαθμίσεις αυτές, θα γίνονται κάθε Μάρτη και Σεπτέμβρη. Επιπροσθέτως, κάθε έκδοση θα υποστηρίζεται για 18 μήνες.

Και αυτό το νέο συνεπικουρεί στις αναφορές της εταιρείας σχετικά με τα Windows 10, τα οποία κατά τη Microsoft αποτελούν “την τελευταία έκδοση των Windows”. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει τίποτα για Windows 11 ή για κάποια άλλη έκδοση των Windows. Ίσως τελικά η Microsoft “σταθεί” στην έκδοση 10 του λειτουργικού της συστήματος για χρόνια, όπως ακριβώς δηλαδή είχε πράξει και η Apple με το OS X.

Η Microsoft δεν έχει αναφερθεί αναλυτικά στα χαρακτηριστικά της επερχόμενης αναβάθμισης του Σεπτεμβρίου, αλλά, πρόσφατα ξεκίνησαν οι δοκιμές μιας λειτουργίας εν ονόματι “Redstone 3”. Αναμένουμε λοιπόν την αλλαγή της διαχείρισης των εφαρμογών που τρέχουν στο υπόβαθρο, καθώς και αλλαγές ως προς το περιβάλλον χρήστη. Οι αλλαγές στη σχεδίαση τελούν υπό τη σκέπη του Project Neon.

Η Microsoft όχι μόνο σκοπεύει να επενδύσει περαιτέρω στην πλατφόρμα των Windows 10, αλλά και πλέον προσπαθεί να δημιουργήσει μία σταθερή ροή αναβαθμίσεων, προσπαθώντας να βάλει και τους χρήστες στο σχετικό τριπάκι. Άλλωστε, το επιτυχημένο παράδειγμα της Apple απέδειξε πως μόνο υπό μεγάλο βαθμό αναβαθμισμένων συσκευών μπορούν να προστεθούν νέα χαρακτηριστικά τα οποία και να υιοθετούνται τελικά από τους χρήστες.

ΣΧΟΛΙΑ