Η διάρκεια της μπαταρίας είναι πάντα το μεγάλο ζήτημα για όλες τις φορητές συσκευές. Η Matrix Industries φαίνεται να έχει τη λύση, όπως προκύπτει από την παρουσίαση των νέων έξυπνων ρολογιών της.

Η οικογένεια των νέων ρολογιών Matrix Powerwatch αποτελείται προς το παρόν από τρία μοντέλα. Οι λειτουργίες τους περιλαμβάνουν τις στάνταρντ των άλλων έξυπνων ρολογιών – μετρητή βημάτων, υπολογισμό θερμίδων, παρακολούθηση του ύπνου κλπ – συνοδεύονται από εφαρμογή που τρέχει σε iOS και Android και είναι αδιάβροχα έως τα 50m βάθος.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν χρειάζονται καθόλου φόρτιση. Τα ρολόγια Matrix Powerwatch χρησιμοποιούν προηγμένη θερμοηλεκτρική τεχνολογία και ουσιαστικά φορτίζονται με τη θερμότητα που παράγει το ανθρώπινο σώμα. Όταν δεν φοριέται, το ρολόι μπαίνει σε λειτουργία “ύπνου” και τα δεδομένα αποθηκεύονται μέσω της εφαρμογής. Μόλις ξαναφορεθεί, τα δεδομένα ανακτώνται και το ρολόι επανέρχεται σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Είναι τα μοναδικά έξυπνα ρολόγια που μπορούν να μετρήσουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει το ανθρώπινο σώμα.

Η Matrix Industries είναι μία σχετικά νέα επιχείρηση που εδρεύει στη Silicon Valley. Ιδρύθηκε από τους Akram Boukai και Douglas Tham, χημικοί και οι δύο και απόφοιτοι του φημισμένου Caltech. Οι ιδρυτές της επιχείρησης είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν αυτή τη θερμοηλεκτρική τεχνολογία όταν ήταν ακόμη στο πανεπιστήμιο. Έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να αντλήσουν κεφάλαια ύψους $12.3 εκατ και αναμένεται να χρηματοδοτηθούν με άλλα $5 εκατ στο άμεσο μέλλον.

Τα wearables είναι μία δύσκολη αγορά όπου η Apple έχει την πρωτοκαθεδρία αφού ξεπέρασε σε πωλήσεις και τη Fitbit το T1/2017. Υπενθυμίζουμε ότι ο άλλος μεγάλος παίκτης, η Pebble, εξαγοράστηκε από τη Fitbit πέρσι. Αν όμως οι υποσχέσεις της Matrix πραγματοποιηθούν είναι πολύ πιθανό να δούμε τη θέση της Apple να απειλείται στη συγκεκριμένη αγορά.

Τα ρολόγια Matrix Powerwatch θα κυκλοφορήσουν στην αγορά των ΗΠΑ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και οι τιμές τους θα κυμαίνονται από $139 έως $179.

ΣΧΟΛΙΑ