Γνωρίζουμε ήδη πως η λειτουργία drag and drop που πρόκειται να προστεθεί στο iPad με την έλευση του iOS 11, υπάρχει και στο iPhone, αλλά, η Apple την έχει απενεργοποιημένη. Εκτιμώ πως σε πρώτο χρόνο θα ενεργοποιηθεί μόνο στο επετειακό μοντέλο, ίσως με ένα νέο gesture που θα βασίζεται στο on screen home button.

Όμως, αυτή δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια. Ήδη, από την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 11, έχει προστεθεί μερικώς η λειτουργία drag and drop και στο iPhone, η οποία και είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Μπορούμε να επιλέξουμε αρκετά εικονίδια ή φακέλους και να τα μετακινήσουμε όλα μαζί. Ας δούμε το video:

Στο παράδειγμά μας, επιλέξαμε τέσσερις εφαρμογές και τις αποθέσαμε με μία κίνηση, στον φάκελο “Γραφείο”. Οι ενέργειες που κάναμε ήταν οι εξής:

  1. Πατήσαμε παρατεταμένα πάνω σε ένα εικονίδιο εφαρμογής, για να ενεργοποιηθεί το wiggle mode.
  2. “Πιάσαμε” το πρώτο εικονίδιο, αγγίζοντας παρατεταμένα σε αυτό και ξεκινήσαμε τη μεταφορά του, σύροντάς το προς την κατεύθυνση του επιθυμητού φακέλου.
  3. Χρησιμοποιώντας άλλο δάκτυλό μας, κάναμε διπλό άγγιγμα στα εικονίδια των εφαρμογών που θέλουμε να μεταφερθούν μαζί στον φάκελο “Γραφείο”. Προσοχή, λογικά θα χρειάζεται απλό άγγιγμα στις εφαρμογές που προσθέτουμε στη “στοίβα” που θα μεταφερθεί, το διπλό άγγιγμα είναι πιθανό να είναι bug της δοκιμαστικής έκδοσης του iOS 11. Update: όντως, στην τελική έκδοση του iOS 11 το απλό άγγιγμα αρκεί
  4. Εφόσον επιλέξαμε τις εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν, σύραμε το δάκτυλό μας έως τον επιθυμητό φάκελο, περιμέναμε να “ανοίξει” και απλά αποθέσαμε τις εφαρμογές, απομακρύνοντας το δάκτυλό μας από την οθόνη.

Μπορούμε να μετακινούμε πολλές εφαρμογές και φακέλους σε διαφορετικά σημεία της Home Screen, να μετακινήσουμε πολλές εφαρμογές εκτός φακέλων, αλλά και να μετακινήσουμε πολλές εφαρμογές και φακέλους σε διαφορετικές “σελίδες” της Home Screen.

 

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ