κεντρική εικόνα: engadget

Η Huawei κατοχύρωσε την εμπορική ονομασία «Huawei HongMeng» για να τη χρησιμοποιήσει στο δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, αυτοκινούμενα οχήματα, τάμπλετς και φορετές συσκευές.

εικόνα: Γραφείο Εμπορικών Σημάτων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα λιανικής της εταιρείας, Yu Chengdong, επιβεβαίωσε την πληροφορία, συμπληρώνοντας πως το λειτουργικό σύστημα της Huawei θα είναι έτοιμο το προσεχές φθινόπωρο.

Η επίσημη ονομασία του λειτουργικού συστήματος θα είναι Hongmeng OS ενώ – σύμφωνα με την κατοχύρωση – η περίοδος αποκλειστικής άδειας χρήσης του ονόματος διαρκεί από τις 14 Μαΐου 2019 έως τις 13 Μαΐου 2029. Ο Chengdong δήλωσε πως το Hongmeng OS θα είναι «συμβατό με εφαρμογές του Android οικοσυστήματος και με web applications».

εικόνα: gizchina.com

Η Huawei τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζει τη διακοπή των συνεργασιών της με εταιρείες και οντότητες – κλειδιά, όπως οι AMD, ARM, Google, Intel και Qualcomm, ως αποτέλεσμα του εκτελεστικού διατάγματος του προέδρου Τραμπ. Ωστόσο οι ψυχραιμότεροι εκτιμούν πως όλες οι κυρώσεις κατά της Huawei θα αρθούν, ως μέρος της επιδιωκόμενης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ