οι εικόνες και το video είναι από το The Verge

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες από την ανακοίνωση του Galaxy Fold από τη Samsung και ήδη έχουμε τον πρώτο σοβαρό ανταγωνιστή με πρόταση που φέρει πιο επίπεδη αλλά και μεγαλύτερη οθόνη, χωρίς εγκοπή.

Το Mate X λανσαρίστηκε από τη Huawei χθες, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου MWC 2019 και διαθέτει μία wraparound OLED οθόνη 8″. To συνολικό πάχος της συσκευής με την οθόνη διπλωμένη ανέρχεται στα 11 χιλιοστά. Με την υλοποίηση που επέλεξε η Huawei, το «τύλιγμα» δηλαδή της οθόνης, δεν υπάρχει κενό στο μέσο της.

Η συσκευή διαθέτει μπαταρία στα 4.500mAh, φέρει τον επεξεργαστή της εταιρείας Kirin 980 και (θα) είναι συμβατή με τα μελλοντικά δίκτυα 5G. Τη στιγμή που mainstream κατασκευαστές των modems για φορητές συσκευές όπως η Intel έχουν ανακοινώσει πως θα έχουν έτοιμες τις 5G υλοποιήσεις τους το 2020, η Huawei είναι έτοιμη, «φορώντας» στο Mate X τη δική της υλοποίηση, το Balong 5000 5G modem.

Αναλόγως του τρόπου που χρησιμοποιούμε τη συσκευή, προκύπτουν τρεις διαφορετικές οθόνες:

  • Για την κύρια οθόνη της συσκευής η οποία είναι στις 6,6 ίντσες (όταν είναι διπλωμένη) με αναλογία 19.5:9 χρησιμοποιείται ανάλυση 2480 x 1148 pixels.
  • Η δευτερεύουσα οθόνη της συσκευής (όταν είναι διπλωμένη, στην πίσω πλευρά) των 6,5″ φέρει αναλογία 25:9 και ανάλυση 2480 x 892 pixels.
  • Όταν ξεδιπλωθεί η οθόνη, αποκαλύπτεται το σχεδόν τετράγωνο – αλλά όχι απόλυτα – OLED panel των 8 ιντσών με αναλογία 8:7.1 και ανάλυση 2480 x 2200 pixels. Είναι σαν να χρησιμοποιούμε tablet, χωρίς εγκοπή.

Όταν η συσκευή είναι διπλωμένη, η δευτερεύουσα οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη selfies ή για την επίδειξη του περιεχομένου της κύριας οθόνης σε κάποιον άλλον.

Το Mate X διπλωμένο έχει πάχος 11 χιλιοστά, ενώ αν ξεδιπλωθεί δεν ξεπερνά τα 5,4.

Η μία από τις τρεις πλευρές είναι πιο παχιά, καθώς φιλοξενεί τις τρεις κάμερες, το φλας και ένα κουμπί ασφαλείας το οποίο εξασφαλίζει το σωστό δίπλωμα της συσκευής. Στην πλαϊνή, πιο παχιά πλευρά, φιλοξενείται επίσης το Power button το οποίο φέρει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Οι ιθύνοντες της Huawei δεν έδωσαν λεπτομέρειες ως προς το σύστημα καμερών και αρκέστηκαν να αναφέρουν πως θα φέρει την υπογραφή της Leica ενώ θα είναι αντίστοιχο με αυτό του Mate 20 Pro.

Όπως προαναφέραμε η συσκευή θα φέρει την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) KIRIN 980 που δημιουργήθηκε από τη Huawei, η οποία χρησιμοποιείται επίσης στα μοντέλα Mate 20 Pro και Honor View 20. Θα έχει υποδοχή για δύο κάρτες SIM, ενώ η μία [υποδοχή] θα μπορεί να δεχθεί κάρτα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου, μεγέθους Nano (NM card).

Σημείωση: τις NM cards τις παρουσίασε η Huawei τον περασμένο Οκτώβρη και έχουν ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με τις Nano SIM κάρτες

Τη συσκευή θα συνοδεύει ο αναβαθμισμένος φορτιστής Huawei SuperCharge των 55W, ο οποίος θα μπορεί να φορτίσει το Mate X κατά 85% μέσα σε 30 λεπτά.

Η Huawei ονόμασε τον τρόπο αναδίπλωσης της οθόνης «Falcon Wing Design», αναφέροντας πως είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς των μηχανικών της επί τρία έτη. Η συσκευή δεν φέρει θύρα ακουστικών jack 3,5mm.

Θα διαθέτει 8GB RAM, αποθηκευτικό χώρο στα 512GB, θα κυκλοφορήσει κατά τα μέσα του 2019 και θα κοστίζει 2.300€.

 

ΣΧΟΛΙΑ