Η Huawei ανακοίνωσε το Nova 4 με πολύ μικρή εγκοπή και οπίσθια κάμερα στα 48 megapixels

325

Η Huawei τις τελευταίες εβδομάδες είχε διασπείρει αρκετά teasers σχετικά με την πολύ μικρή εμπρόσθια εγκοπή ενός επερχόμενου μοντέλου της, το οποίο πλέον ανακοίνωσε και επίσημα και ονομάζεται Nova 4.

Huawei Nova 4 (εικόνα: The Verge)

Βέβαια, πριν περίπου μία εβδομάδα η Samsung είχε προλάβει τη Huawei με την ανακοίνωση του Α8 και της Infinity-O οθόνης του, όμως στην τεχνολογική πιάτσα ήδη εκτιμάται πως η εγκοπή του μοντέλου της Huawei είναι μικρότερη και λιγότερο ενοχλητική στο μάτι.

Samsung A8 (εικόνα: Samsung)

Η μικρή εγκοπή του Huawei Nova 4 στεγάζει την εμπρόσθια κάμερα των 25 megapixels, ενώ η οπίσθια κάμερα τριπλού φακού είναι στα 48 megapixels. Η συσκευή φέρει την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) Kirin 970 που συναντάμε επίσης στο Huawei P20 Pro.

Huawei Nova 4 (εικόνα: The Verge)

Η διαγώνιος της οθόνης (IPS LCD) του Nova 4 είναι στις 6,4 ίντσες και η ανάλυσή της στα 2310 x 1080 pixels (πυκνότητα: 398 ppi). Φέρει μνήμη (RAM) 8GB, αποθηκευτικό χώρο στα 128GB, γρήγορη φόρτιση (fast charging) μέσω USB-C στα 18W και μπαταρία στα 3.750mAh.

Θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Κίνα και στη συνέχεια σε Ινδία και Ευρώπη, ενώ θα πωλείται γύρω στα 500€. Θα υπάρξει και φθηνότερη – κατά περίπου 40€ – έκδοση, η οποία θα φέρει οπίσθια κάμερα στα 20 megapixels (αντί των 48). Το συνοδευτικό λογισμικό συστήματος είναι το Android 9.0 (Pie).

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας συσκευής της Huawei, πατήστε εδώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ