27.6 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Google δοκιμάζει τη δική της απάντηση στο ChatGPT

Σχεδιάζει να διαθέσει στο κοινό τα δικά της εργαλεία μοντέλων γλώσσας Τεχνητής Νοημοσύνης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Η Google έχει αρχίσει να δοκιμάζει ένα chatbot Τεχνητής Νοημοσύνης που ονομάζεται Apprentice Bard που είναι παρόμοιο με το ChatGPT, μια διαδικτυακή υπηρεσία που από πολλές απόψεις είναι πιο χρήσιμη από την αναζήτηση Google, ανέφερε το CNBC αυτήν την εβδομάδα.

Και μπορεί να το δούμε σύντομα. Την ώρα που τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου είναι ζοφερά, ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai δήλωσε ότι η Google σχεδιάζει να διαθέσει στο κοινό τα δικά της εργαλεία μοντέλων γλώσσας Τεχνητής Νοημοσύνης «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Το ChatGPT χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται μοντέλο μεγάλου γλωσσικού επιπέδου, που εκπαιδεύεται σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων στο διαδίκτυο. Αυτός ο τύπος μοντέλου AI χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό που ονομάζεται μετασχηματιστής, στον οποίο πρωτοστάτησε η Google. Η επιτυχία του ChatGPT σε ο,τιδήποτε, από τη συγγραφή λογισμικού, την επιτυχία σε εξετάσεις και την παροχή συμβουλών, σύμφωνα με το στυλ της Βίβλου του King James, σχετικά με την αφαίρεση ενός σάντουιτς από ένα βίντεο, το έχει φέρει στο προσκήνιο της τεχνολογίας, παρόλο που τα αποτελέσματά του μπορεί να είναι παραπλανητικά ή λανθασμένα.

Το εργαλείο Apprentice Bard της Google είναι παρόμοιο με το ChatGPT, αλλά η εταιρεία δοκιμάζει επίσης μια μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων για τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Ο επικεφαλής της Google Research, Jeff Dean είπε στους υπαλλήλους σε μια συνάντηση το 2022, ότι η Google είναι πιο συντηρητική με την προσέγγισή της για να αποφύγει τον «κίνδυνο κακής φήμης» από μια τεχνητή νοημοσύνη που προσφέρει κακές απαντήσεις.

Η Google δεν σχολίασε τις λεπτομέρειες της αναφοράς, αλλά η εκπρόσωπος Lily Lin είπε σε μια δήλωση: “Έχουμε επικεντρωθεί εδώ και πολύ καιρό στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων… Συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε την τεχνολογία AI εσωτερικά για να βεβαιωθούμε ότι είναι χρήσιμη και ασφαλής και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες εμπειρίες εξωτερικά σύντομα.”

Η τεχνολογία AI είναι ήδη παντού γύρω μας, βοηθώντας σε οτιδήποτε, από την επισήμανση απάτης με πιστωτικές κάρτες έως τη μετάφραση της ομιλίας μας σε μηνύματα κειμένου. Ωστόσο, η τεχνολογία ChatGPT έχει αυξημένες προσδοκίες, επομένως είναι σαφές ότι η τεχνολογία θα γίνει πιο σημαντική στη ζωή μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, καθώς βασιζόμαστε σε ψηφιακούς βοηθούς και διαδικτυακά εργαλεία.

Εμπλέκεται επίσης η θυγατρική της Google AI DeepMind. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Demis Hassabis είπε στο Time ότι η εταιρεία του εξετάζει το ενδεχόμενο μιας ιδιωτικής δοκιμής beta του 2023 ενός chatbot AI που ονομάζεται Sparrow.

Η Google, η οποία υπέμεινε κακή δημοσιότητα λόγω της αποχώρησης του ερευνητή AI Timnit Gebru το 2020, έχει ένα πρόγραμμα που εστιάζει στην υπεύθυνη τεχνολογία AI και μηχανικής μάθησης ή Machine Learning (ML). «Η δημιουργία μοντέλων και προϊόντων ML με υπεύθυνο και ηθικό τρόπο είναι τόσο η βασική μας εστίαση όσο και η βασική μας δέσμευση», δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Google Research Marian Croak σε ανάρτηση του Ιανουαρίου.

Η Google είναι πρόθυμη να διαφημίσει τη βαθιά της τεχνογνωσία στην τεχνητή νοημοσύνη. Το ChatGPT προκάλεσε κόκκινο συναγερμό» εντός της Google, σύμφωνα με τους The New York Times, και προσέλκυσε τους συνιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, ξανά στην ενεργό δράση.

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ