Η Google απέσπασε από την Amazon την πρωτιά στις πωλήσεις έξυπνων ηχείων (Q1 ’18)

428

Η αγορά των έξυπνων ηχείων εμφανίζει αυξημένη δυναμική, καθώς κατά το 2017 διπλασιάστηκε ο τζίρος της. Η Google, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys για τις πωλήσεις έξυπνων ηχείων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 απέσπασε την πρωτιά από την Amazon.

Η Google, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της τις δημοφιλείς συσκευές Google Home και Home Mini διέθεσε 3,2 εκατομμύρια έξυπνα ηχεία αποσπώντας μερίδιο αγοράς (σε παγκόσμιο επίπεδο) της τάξεως του 36,2%. Η άνοδος της Google σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 έφτασε το εντυπωσιακό 483%.

Η Amazon, αν και εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 8%, έχασε την πρωτιά και το μερίδιό της περιορίστηκε στο 27,7% έναντι του 79,6% που κατείχε πέρυσι. H εταιρεία κατά το Q1 ’18 διέθεσε στην αγορά 2,5 εκατομμύρια συσκευές Amazon Echo.

Και οι δύο εταιρείες πλέον πωλούν πάνω από το 50% των έξυπνων ηχείων τους εκτός ΗΠΑ.

Ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση οι κινεζικές Alibaba και Xiaomi με μερίδια αγοράς 11,8% και 7% αντίστοιχα.

Ο αναλυτής της Canalys, Ben Stanton, σχολίασε σχετικά:

«Η Google διαθέτει περισσότερα πλεονεκτήματα από την Amazon. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι τα διαθέσιμα κανάλια διανομής. Οι πάροχοι και οι έμποροι συνηθίζουν να προτείνουν πρώτα τις υλοποιήσεις της Google, καθώς η Amazon βρίσκεται στη δύσκολη θέση να είναι ταυτόχρονα και ανταγωνιστής τους στο λιανεμπόριο. Η Amazon όμως, βασιζόμενη στις ενισχυμένες ικανότητες της Alexa θα είναι σκληρός αντίπαλος».

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ