Η Google, μέσω ενός blog post στη σελίδα υποστήριξης του λειτουργικού της συστήματος για φορετές συσκευές, αποκάλυψε τις βελτιώσεις που θα ενσωματώσει στην επερχόμενη αναβάθμιση του Wear OS, η οποία τιτλοφορείται «Η».

εικόνα: Amelia Holowaty Krales / The Verge

Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Όταν η μπαταρία μιας συσκευής «πέσει» στο 10% ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιήσει το Battery Saver Mode. Το ρολόι θα δείχνει μόνο την ώρα έως τη στιγμή που θα φορτιστεί η μπαταρία του εκτός και αν ο χρήστης απενεργοποιήσει το mode χειροκίνητα. Η λειτουργία αυτή υπάρχει ήδη στις συσκευές της πλατφόρμας Snapdragon 3100 και στο Apple Watch.

Βελτιωμένη ανίχνευση κίνησης

Μετά από 30 λεπτά αδράνειας θα ενεργοποιείται το deep sleep mode για εξοικονόμηση ενέργειας.

Smart Resume για όλες τις εφαρμογές

Πλέον οι χρήστες θα μπορούν ανοίγοντας τις εφαρμογές τους να συνεχίζουν από το σημείο που είχαν μείνει, εντός αυτών.

Απενεργοποίηση συσκευής σε δύο βήματα

Με το H update η απενεργοποίηση των συσκευών θα γίνεται με δύο απλές κινήσεις. Ο χρήστης θα πατάει το Power button έως να εμφανιστεί η οθόνη απενεργοποίησης και στη συνέχεια θα επιλέγει μεταξύ «απενεργοποίησης» και «επανεκκίνησης».

Η ενημέρωση «System Version: H» θα διατεθεί στους χρήστες εντός των προσεχών μηνών. Σύμφωνα με τη δημοσίευση της Google, οι κατασκευαστές των έξυπνων ρολογιών θα αποφασίσουν ποια μοντέλα τους θα λάβουν τη συγκεκριμένη αναβάθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ