Ένα περίπου 24ωρο πριν το εκπαιδευτικό event της Apple όπου και αναμένουμε να ανακοινωθεί το «φθηνό iPad του 2018», η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου της Chrome OS tablet. Το Acer Chromebook Tab 10 στοχεύει ξεκάθαρα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Από το λανσάρισμα του Chrome OS το 2011 και μετά, το λειτουργικό σύστημα της Google έχει παρουσιαστεί σε φορητούς υπολογιστές, Chromeboxes και σε «όλα σε ένα» (AIO) συστήματα. Πλέον, η Google δοκιμάζει την τύχη του Chrome OS και στα tablets.

Πρόκειται για το πλήρες λειτουργικό σύστημα που έχουμε συναντήσει και στα υπόλοιπα συστήματα που έχει εγκατασταθεί. Στο κάτω μέρος υπάρχει διαθέσιμο το dock, ενώ όλες οι λειτουργίες της Google που σχετίζονται με την εκπαίδευση (classroom IT management κλπ) λειτουργούν κανονικά στο νέο αυτό tablet. Επιπροσθέτως, οι χρήστες μπορούν να τρέξουν εφαρμογές του Android μέσω του Play Store.

Το Acer Chromebook Tab 10 φέρει LED οθόνη διαγωνίου 9,7 ιντσών με ανάλυση 2048 x 1536 pixels στα 264 ppi. Η IPS οθόνη υποστηρίζει το Wacom EMR stylus, το οποίο δεν χρειάζεται φόρτιση και περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Το Chrome OS tablet ζυγίζει περίπου 550 γραμμάρια και το πάχος του είναι 9,98 χιλιοστά. Φυσικά έχει προβλεφθεί χώρος αποθήκευσης για το stylus. Φοράει τον επεξεργαστή OP1 που πρωτο-συναντήσαμε πέρυσι στο Samsung Chromebook Plus. Αυτή η σειρά των επεξεργαστών καλύπτει τα standards που έχει θέσει η Google και διασφαλίζει μία «καλή Chrome OS εμπειρία» με τις εφαρμογές του Android, ενώ υποστηρίζεται το πρωτόκολλο USB-C. Το νέο αυτό tablet αναμένουμε να διαθέτει εξαιρετική ενεργειακή επάρκεια (9 ώρες).

Η CPU φιλοξενεί δύο πυρήνες Cortex-A72 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A53. Το tablet θα διαθέτει μνήμη RAM στα 4GB και αποθηκευτικό χώρο στα 32GB. Θα υπάρχει θύρα microSD για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά είναι το 2×2 MIMO 802.11ac Wi-FiBluetooth 4.1, εμπρόσθια κάμερα στα 2 megapixels, οπίσθια κάμερα στα 5 megapixels, θύρα USB Type-C, διπλά ηχεία και θύρα ακουστικών jack 3,5mm.

Θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο στην Αμερική στα $329 και το Μάιο στην Ευρώπη στα 329€.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ