30.2 C
Athens
Σάββατο, 19 Σεπ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ANDROID Η Google ανακοίνωσε επίσημα το Android 8.0 Oreo

Η Google ανακοίνωσε επίσημα το Android 8.0 Oreo

-

Η Google ανακοίνωσε και επίσημα το Android 8.0 Oreo, το οποίο και είναι άμεσα διαθέσιμο μέσω του Android Open Source Project. Σύντομα, αμέσως μετά τα tests των παρόχων, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα διατεθεί και για τις συσκευές Nexus και Pixel.

Σταδιακά, αναμένουμε οι κατασκευαστές να ενημερώσουν τις συσκευές τους – τουλάχιστον τις “ναυαρχίδες” – στο Android Oreo.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας αυτής έκδοσης:

Notification Dots

Πλέον, εάν μία εφαρμογή διαθέτει ειδοποιήσεις, μία ειδική σήμανση θα μας ενημερώνει. Με παρατεταμένη πίεση επάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής θα μπορούμε να δούμε αναλυτικά τις σχετικές ειδοποιήσεις.

PiP (Picture in Picture video)

Η λειτουργία Picture in Picture video έρχεται και στο Android και θα μας δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης ενός video σε μικρό παράθυρο στην οθόνη μας, ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες εφαρμογές που έχουμε ανοικτές τη δεδομένη στιγμή.

Διπλάσια ταχύτητα εκκίνησης συσκευών

Με το Android Oreo οι χρήστες θα διαπιστώσουν πως οι συσκευές τους θα εκκινούν περίπου στο μισό χρόνο από ότι πριν. Πρόκειται για μία ουσιαστική βελτίωση.

Background Limits

Πλέον, περιορίζεται η δραστηριότητα στο υπόβαθρο που αφορά εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε πολύ. Το λειτουργικό σύστημα θα εντοπίζει ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές και θα περιορίζει την άσκοπη κατασπατάληση των πόρων του συστήματος. Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε την αύξηση της ενεργειακής αυτονομίας των συσκευών.

Αυτόματη συμπλήρωση

Με τη λειτουργία αυτή, ακόμα και τα αποθηκευμένα στον Chrome διαπιστευτήριά μας θα είναι διαθέσιμα στα πεδία συμπλήρωσης των συνθηματικών μας, εντός των εφαρμογών.

Unicode 10 emoji

Υποστηρίζεται πλήρως το νέο, Unicode 10 σύστημα emoji. Έχουν επίσης ανασχεδιαστεί τα προ-υπάρχοντα emojis του Android OS.

Καλύτερος ασύρματος ήχος

Το Android 8.0 περιλαμβάνει τους high-quality Bluetooth audio codecs, οι οποίοι βελτιώνουν την ποιότητα του ήχου στα ασύρματα ακουστικά. Υποστηρίζεται επίσης η τεχνολογία LDAC της Sony, η οποία προσφέρει ήχο υψηλής ποιότητας σε bluetooth ακουστικά.

Νέος τρόπος σχεδιασμού εικονιδίων

Οι προγραμματιστές θα μπορούν πλέον να διαμορφώνουν το σχήμα των εικονιδίων των εφαρμογών τους, με μεγαλύτερη ελευθερία, μέσω δύο επιπέδων (layers) σχεδιασμού.

Υποστήριξη περισσότερων χρωματικών παλετών

Υποστηρίζονται απ’ ευθείας από το Android OS περισσότερα προφίλ όπως τα AdobeRGB και DCI-P3.

Κλείνοντας

Φυσικά, παρακολουθούμε όλα τα νεότερα σχετικά με το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Google και θα σας μεταφέρουμε τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά που ανακαλύπτονται. Επιπροσθέτως, αναμένουμε και τις πρώτες πραγματικές δοκιμές από ανεξάρτητους χρήστες, οι οποίες θα μας δώσουν και την πρώτη, πραγματική εικόνα υπό κανονικές συνθήκες χρήσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Σχετικάάρθρα