Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέτασε αν η συγχώνευση των Cyta και Vodafone «δημιουργεί συγκέντρωση» στην παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και έδωσε τελικά το πράσινο φως.

Εκκρεμεί ακόμα η έγκριση της εξαγοράς από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία υπολογίζεται πως θα έχει δοθεί έως τα τέλη Μαΐου. Η ΕΕΤΤ εξετάζει πιθανή συγκέντρωση στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού «η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές αρμοδιότητας της ΕΑ στις οποίες αφορά, δηλαδή απόκτησης τηλεοπτικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων αναμετάδοσης άλλων τηλεοπτικών καναλιών και παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας.»

Με την ίδια απόφασή της η Επιτροπή έκρινε ότι η παροχή των κάτωθι συνδυαστικών / δεσμοποιημένων προσφορών θα πρέπει να εξεταστεί από την ΕΕΤΤ «στο πλαίσιο της συνεργασίας κατά τις κείμενες διατάξεις μεταξύ των δύο Ανεξάρτητων αρχών».

  • υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και συνδρομητικής τηλεόρασης
  • (και) υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, συνδρομητικής τηλεόρασης και κινητής τηλεφωνίας

Εάν θέλετε να διαβάσετε την απόφαση της Επιτροπής, πατήστε εδώ.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας

ΣΧΟΛΙΑ