Η επίσημη εφαρμογή video ροής (streaming) της La Liga χρησιμοποιεί το μικρόφωνο των συσκευών των χρηστών καταγράφοντας ήχο, προκειμένου να εντοπίσει παράνομες αναμεταδόσεις αγώνων σε δημόσιους χώρους, μπαρ κλπ.

Κατά την έναρξη χρήσης της εφαρμογής ζητείται η άδεια της χρήσης του μικροφώνου και του GPS της (εκάστοτε) συσκευής. Ο λόγος βέβαια είναι καλά κρυμμένος στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας για τη χρήση της εφαρμογής.

Εκπρόσωποι της Ισπανικής λίγκας ανέφεραν πως οι πειρατικές αναμεταδόσεις κοστίζουν στη διοργανώτρια αρχή πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ και πως τα μικρόφωνα των συσκευών ενεργοποιούνται προκειμένου να «αναπτυχθούν στατιστικά πρότυπα κατά την κατανάλωση προϊόντων ποδοσφαίρου και να ανιχνευθούν δόλιες πράξεις και παράνομες αναμεταδόσεις των ποδοσφαιρικών αγώνων της Λα Λίγκα.»

Επίσης αναφέρθηκε πως η ιδιωτικότητα των χρηστών δεν τίθεται εν κινδύνω καθώς οι ηχογραφήσεις μετατρέπονται σε κώδικα και δεν αποθηκεύονται τοπικά στις συσκευές, αν και αυτό μάλλον δεν θα ηρεμήσει τους πελάτες / καταναλωτές.

Τι κρατάμε; Δίνουμε στις εφαρμογές μόνο τις απαραίτητες άδειες. Στο παράδειγμά μας, δεν δίνουμε άδεια για χρήση μικροφώνου σε εφαρμογή που μας «σερβίρει» video. Όπως δεν δίνουμε άδεια για χρήση της κάμερας σε εφαρμογές καιρού κ.ο.κ.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ