Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από την παρουσίαση του iOS 11 και του ARKit και ήδη οι δημιουργοί εφαρμογών έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούν πληροφορίες από την εξέλιξη των εφαρμογών τους, ακόμα και videos που επιδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του ARKit, σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες της Apple, όπως το CoreLocation. Είτε πρόκειται για παιχνίδια, είτε για χιουμοριστικές υλοποιήσεις, ακόμα και για δημιουργικές εφαρμογές, η Επαυξημένη Πραγματικότητα θα είναι η πρωταγωνίστρια της φετινής σεζόν.

Αν και ως τεχνολογία η Επαυξημένη Πραγματικότητα υπάρχει από καιρό, ήρθε η ώρα να «μετακομίσει» στην mainstream arena. Και ο λόγος είναι απλός: η Apple, αποφάσισε σοβαρά να ασχοληθεί με αυτή. Εξάλλου, αυτή είναι και η μεγάλη επιτυχία της εταιρείας. Να «εξάγει» από τις τεχνολογίες αποτελέσματα που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας και που δεν χρειάζεται να είμαστε πυρηνικοί φυσικοί για να τα χαρούμε.

Συνυπολογίστε επίσης και το επετειακό επερχόμενο iPhone με την ειδική διάταξη  – για AR – των φακών της κάμερας και τα περισσότερα κομμάτια του παζλ είναι ήδη συγκεντρωμένα.

Ο iOS developer, Andrew Hart, έχει έως τώρα αναρτήσει δύο videos μέσω του twitter, τα οποία και μας παρουσιάζουν μικρό μέρος των δυνατοτήτων που δημιουργούνται με τη χρήση του ARKit σε συνδυασμό με το CoreLocation.

Στο πρώτο video βλέπουμε βέλη και πληροφορίες να «συνυπάρχουν» με τον πραγματικό κόσμο. Πιστεύουμε πραγματικά πως δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για να αναζητήσουμε σημεία ενδιαφέροντος και να οδηγηθούμε σε αυτά.

Στο δεύτερο video, παρατηρούμε ένα διαφορετικό, εντυπωσιακά βολικό τρόπο παροχής πληροφοριών για σημεία ενδιαφέροντος.

Και όλα αυτά, χωρίς τη χρήση ξεχωριστού hardware. Ανυπομονούμε πραγματικά να δούμε τις extra AR δυνατότητες του iPhone 8. Η Apple, για μία ακόμη φορά, θα πάρει μία υπάρχουσα τεχνολογία και θα τη συστήσει σωστά στις μάζες. Αυτό δηλαδή που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα.

ΣΧΟΛΙΑ