Η Apple παρουσίασε τη Νταίζη, το νέο της ρομπότ αποσυναρμολόγησης

1019

Πέρασαν περίπου δύο χρόνια από τη μέρα που η Apple μας είχε παρουσιάσει τον Λίαμ, το πρώτο της ρομπότ αποσυναρμολόγησης των συσκευών iPhone. Πλέον, το δεύτερο, βελτιωμένο μοντέλο μπορεί να ανακτήσει περισσότερα πολύτιμα υλικά προς ανακύκλωση, από μία συσκευή iPhone.

Το όνομά της είναι Νταίζη (Daisy) και μπορεί να αποσυναρμολογήσει εννέα διαφορετικά μοντέλα iPhone με ρυθμό 200/ώρα. Κυρίως όμως, η Νταίζη μπορεί να ανακτήσει πολύτιμα υλικά τα οποία και δεν υπήρχε τρόπος να ανακτηθούν και να σταλούν προς ανακύκλωση με τις κλασικές μεθόδους αποσυναρμολόγησης.

Η Apple δεν επέλεξε τυχαία να μας συστήσει τη Νταίζη αυτές τις μέρες. Στις 22 Απριλίου είναι η Ημέρα της Γης και η εταιρεία θα κάνει δωρεές μέσω του προγράμματός της GiveBack στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Conservation International. Μέσω του προγράμματος GiveBack οι κάτοχοι συσκευών iPhone μπορούν να επιστρέψουν τις παλαιές τους συσκευές προς ανακύκλωση και να λάβουν (ανάλογα το μοντέλο, την παλαιότητα κλπ) έκπτωση (ή πιστωτικό υπόλοιπο) για τις επόμενες αγορές τους.

Η Conservation International εργάζεται σε πάνω από 30 χώρες για την προστασία του περιβάλλοντος

Η Apple αναφέρει πως η κατασκευή της Νταίζη βασίστηκε στην τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τον Λίαμ. Επίσης, αρκετά εξαρτήματα που τοποθετήθηκαν στη Νταίζη, προήλθαν από τον Λίαμ.

Η Ημέρα της Γης πλησιάζει και με την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε πως αν την Κυριακή συμπληρώσετε μία τριαντάλεπτη προπόνηση θα αποκτήσετε κάποια ειδικά για την ημέρα βραβεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ