Η Apple πριν λίγα λεπτά διέθεσε στους χρήστες τη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για φορετές συσκευές, watchOS 5.1.2. Εκτός από τις συνήθεις επιδιορθώσεις σφαλμάτων και τη συμπερίληψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεων ασφαλείας η νέα έκδοση προσθέτει τις ακόλουθες λειτουργίες.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα (EKG/ECG) [μόνο στο Apple Watch 4]

Όσοι χρήστες διαμένουν στις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή της ενημέρωσης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα εφαρμογή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Στους χρήστες από τον υπόλοιπο κόσμο η εφαρμογή δεν θα είναι ορατή. Όμως, σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί μέχρι τώρα, αλλάζοντας απλά την περιοχή ([Εφαρμογή] Watch > [Καρτέλα] Ρολόι μου > Γενικά > Γλώσσα και Περιοχή > Περιοχή) θα μπορούν όλοι όσοι διαθέτουν το Apple Watch 4 να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, ανεξάρτητα από το που πραγματικά μένουν.

Ενημέρωση 22:13

Έως αυτή τη στιγμή σε δοκιμές χρηστών από άλλες χώρες, αλλάζοντας την περιοχή σε ΗΠΑ και έχοντας συσχετίσει US Apple ID, το app, δεν εμφανίζεται

Ενημέρωση 22:23

Αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι πως για να μπορεί να ενεργοποιηθεί το ηλεκτροκαρδιογράφημα θα πρέπει το ρολόι να έχει αγοραστεί στις ΗΠΑ

Η διαδικασία είναι απλή: ο χρήστης απλά ακουμπάει το δάκτυλό του στην ψηφιακή κορόνα για 30 δευτερόλεπτα.

Ειδοποίηση για ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό

Προστίθεται επίσης η λειτουργία ειδοποίησης σε περιπτώσεις «ακανόνιστων» καρδιακών παλμών. Το ρολόι παρακολουθεί συνεχώς τους καρδιακούς παλμούς μας. Αν εντοπίσει κάτι το ασυνήθιστο θα μας ειδοποιήσει προκειμένου να επικοινωνήσουμε με το γιατρό μας.

Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη στις συσκευές Apple Watch S1, S2, S3 & S4.

Ασφαλώς, αν προκύψει οτιδήποτε αξιοσημείωτο, θα ενημερώσουμε το παρόν κείμενο.

Updates:

20:06 προστέθηκαν νέες Infograph προσόψεις

20:22 στο Κέντρο Ελέγχου (σύρσιμο προς τα πάνω στο Apple Watch) προστέθηκε διακόπτης για το Walkie-Talkie

21:29 Προστέθηκαν δύο στιγμιότυπα οθόνης από τη διαδικασία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος (από χρήστες στις ΗΠΑ).

 

 

ΣΧΟΛΙΑ