Η Apple πριν λίγα λεπτά διέθεσε προς όλους τους χρήστες το tvOS 12 για τα Apple TV 4 & Apple TV 4K. Για να εφαρμόσετε την ενημέρωση στις συσκευές σας πλοηγηθείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ενημερώσεις λογισμικού.

Νέα χαρακτηριστικά

  • Πλέον υποστηρίζεται το πρωτόκολλο Dolby Atmos (αφορά μόνο το 4K μοντέλο). Με αυτή την προσθήκη το Apple TV 4K γίνεται το μοναδικό set top box που υποστηρίζει ταυτόχρονα τα πρωτόκολλα Dolby Atmos και Dolby Vision.
  • Η εφαρμογή Apple TV που δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας (αν και ανακοινώθηκε η επέκτασή της) έχει υποστεί βελτιώσεις, με τη σημαντικότερη από αυτές (θα γίνει σταδιακά) το zero sign in.
  • Στα θρυλικά screensavers προστέθηκε αυτό της Γης, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το συγκεκριμένο screensaver δεν είχε προστεθεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών δοκιμών.

Οι έως τώρα εντυπώσεις μας

Και σε αυτή την περίπτωση οι οπτικές διαφορές είναι ελάχιστες. Αν έχετε σύστημα ήχου με Dolby Atmos, σίγουρα θα χαρείτε την αναβάθμιση.

Στις δοκιμές μας σε συσκευή Apple TV 4K δεν διαπιστώσαμε κάποια μείωση στην απόκριση ή στην ταχύτητα της συσκευής ούτε κάποια ασυμβατότητα με τα apps που χρησιμοποιούμε.

Φυσικά, θα επανέλθουμε με οτιδήποτε αξιοσημείωτο προκύψει.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΗ Apple κυκλοφόρησε επίσημα το watchOS 5
Επόμενο άρθροΗ Apple κυκλοφόρησε το iOS 12 (audioOS) για το HomePod
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.