27.6 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 13.2 για το HomePod [audioOS]

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σημαντική ανακοίνωση: Η Apple απέσυρε προσωρινά την ενημέρωση γιατί δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε μερικές συσκευές. Όσοι έχετε εφαρμόσει ήδη την ενημέρωση στις συσκευές σας και μέχρι την κυκλοφορία του patch, μην κάνετε κατάργηση του αξεσουάρ / επαναφορά / αποζευγοποίηση για κανένα λόγο γιατί το ηχείο θα μπει σε μία λούπα χωρίς τέλος.

Ενημέρωση 30 Οκτ 09:00

Κυκλοφόρησε το update 13.2.1

Έναρξη αρχικού κειμένου

Μετά από τις αναβαθμίσεις για τις υπόλοιπες κατηγορίες των προϊόντων της Apple (iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Mac, Apple TV), η εταιρεία διέθεσε σήμερα τη major ενημέρωση για το HomePod, iOS 13.2.

Για να την εφαρμόσετε ανοίξτε την εφαρμογή Οικία, Πλοηγηθείτε στην καρτέλα Οικία και από εκεί πατήστε το Επεξεργασία. Αμέσως μετά πατήστε στο βελάκι στα δεξιά του ονόματος του σπιτιού σας και στο αναδυόμενο παράθυρο κατευθυνθείτε προς τα κάτω, στην ενότητα Ηχεία και Τηλεοράσεις. Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού.

Με τη σημερινή ενημέρωση το Siri μπορεί να αναγνωρίσει έως και έξι διαφορετικές φωνές και να δημιουργήσει εξατομικευμένες εμπειρίες για όλα τα μέλη της οικογένειας ξεχωριστά. Το σημαντικότερο όμως (στη θεωρία, γιατί δεν είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε στην πράξη) είναι πως ο βοηθός θα διαβάζει τα μηνύματα, τα ημερολόγια και γενικότερα θα αλληλεπιδρά μόνο με το δικό μας περιεχόμενο.

Επίσης προστίθενται διάφοροι ήχοι περιβάλλοντος για χαλάρωση (Ambient Sounds: πουλιά του δάσους, κύματα ωκεανού κ.λπ.).

Σημαντική είναι η προσθήκη του HandOff, δηλαδή η Συνέχιση ενός τραγουδιού ή ενός podcast από το iPhone, στο HomePod. Απλά κρατήστε το iPhone, το iPod touch ή το iPad δίπλα στο HomePod. Η Apple στις σημειώσεις της έκδοσης το ονομάζει «μεταπομπή ήχου».

Το HomePod έχει αποκτήσει εδώ και μέρες (server side update) τη δυνατότητα της αναπαραγωγής ραδιοφωνικών σταθμών. Αν ζητήσετε από το βοηθό ένα σταθμό με βάση τη συχνότητα που εκπέμπει θα αναπαραχθεί ο ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός που αντιστοιχεί στη συχνότητα.

Ελπίζουμε η αναβάθμιση αυτή να προσθέσει επιτέλους τις AirPlay 2 συμβατές συσκευές στις Αυτοματοποιήσεις των Συντομεύσεων και στους Αυτοματισμούς της εφαρμογής Οικία. Σύντομα θα το ξέρουμε. Στις σημειώσεις της έκδοσης πάντως αναφέρεται η «Προσθήκη Μουσικής σε σκηνές HomeKit».

Τονίζουμε και πάλι πως πρόκειται για τις ανακοινώσεις της Apple και μόνο. Επειδή δεν υπάρχει App Store για το HomePod, δεν υπάρχουν και δοκιμαστικές εκδόσεις, άρα δεν έχουμε δοκιμάσει την έκδοση και προς το παρόν αρκούμαστε στις ανακοινώσεις της εταιρείας. Φυσικά, όπως πάντα, θα ενημερώσουμε το παρόν κείμενο με οτιδήποτε αξιοσημείωτο προκύψει.

Ενημέρωση 20:45

Για την αναγνώριση της φωνής ενός ατόμου πλοηγηθείτε στις ρυθμίσεις της Οικίας σας, επιλέξτε το πρόσωπο και ανοίξτε τον διακόπτη «Αναγνώριση της φωνής μου».

Kostthem
Kostthem
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ