18.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Απρ 2021
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ iOS Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 13.2 για το HomePod...

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 13.2 για το HomePod [audioOS]

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΣημαντική ανακοίνωση: Η Apple απέσυρε προσωρινά την ενημέρωση γιατί δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε μερικές συσκευές. Όσοι έχετε εφαρμόσει ήδη την ενημέρωση στις συσκευές σας και μέχρι την κυκλοφορία του patch, μην κάνετε κατάργηση του αξεσουάρ / επαναφορά / αποζευγοποίηση για κανένα λόγο γιατί το ηχείο θα μπει σε μία λούπα χωρίς τέλος.

Ενημέρωση 30 Οκτ 09:00

Κυκλοφόρησε το update 13.2.1

Έναρξη αρχικού κειμένου

Μετά από τις αναβαθμίσεις για τις υπόλοιπες κατηγορίες των προϊόντων της Apple (iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Mac, Apple TV), η εταιρεία διέθεσε σήμερα τη major ενημέρωση για το HomePod, iOS 13.2.

Για να την εφαρμόσετε ανοίξτε την εφαρμογή Οικία, Πλοηγηθείτε στην καρτέλα Οικία και από εκεί πατήστε το Επεξεργασία. Αμέσως μετά πατήστε στο βελάκι στα δεξιά του ονόματος του σπιτιού σας και στο αναδυόμενο παράθυρο κατευθυνθείτε προς τα κάτω, στην ενότητα Ηχεία και Τηλεοράσεις. Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού.

Με τη σημερινή ενημέρωση το Siri μπορεί να αναγνωρίσει έως και έξι διαφορετικές φωνές και να δημιουργήσει εξατομικευμένες εμπειρίες για όλα τα μέλη της οικογένειας ξεχωριστά. Το σημαντικότερο όμως (στη θεωρία, γιατί δεν είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε στην πράξη) είναι πως ο βοηθός θα διαβάζει τα μηνύματα, τα ημερολόγια και γενικότερα θα αλληλεπιδρά μόνο με το δικό μας περιεχόμενο.

Επίσης προστίθενται διάφοροι ήχοι περιβάλλοντος για χαλάρωση (Ambient Sounds: πουλιά του δάσους, κύματα ωκεανού κ.λπ.).

Σημαντική είναι η προσθήκη του HandOff, δηλαδή η Συνέχιση ενός τραγουδιού ή ενός podcast από το iPhone, στο HomePod. Απλά κρατήστε το iPhone, το iPod touch ή το iPad δίπλα στο HomePod. Η Apple στις σημειώσεις της έκδοσης το ονομάζει «μεταπομπή ήχου».

Το HomePod έχει αποκτήσει εδώ και μέρες (server side update) τη δυνατότητα της αναπαραγωγής ραδιοφωνικών σταθμών. Αν ζητήσετε από το βοηθό ένα σταθμό με βάση τη συχνότητα που εκπέμπει θα αναπαραχθεί ο ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός που αντιστοιχεί στη συχνότητα.

Ελπίζουμε η αναβάθμιση αυτή να προσθέσει επιτέλους τις AirPlay 2 συμβατές συσκευές στις Αυτοματοποιήσεις των Συντομεύσεων και στους Αυτοματισμούς της εφαρμογής Οικία. Σύντομα θα το ξέρουμε. Στις σημειώσεις της έκδοσης πάντως αναφέρεται η «Προσθήκη Μουσικής σε σκηνές HomeKit».

Τονίζουμε και πάλι πως πρόκειται για τις ανακοινώσεις της Apple και μόνο. Επειδή δεν υπάρχει App Store για το HomePod, δεν υπάρχουν και δοκιμαστικές εκδόσεις, άρα δεν έχουμε δοκιμάσει την έκδοση και προς το παρόν αρκούμαστε στις ανακοινώσεις της εταιρείας. Φυσικά, όπως πάντα, θα ενημερώσουμε το παρόν κείμενο με οτιδήποτε αξιοσημείωτο προκύψει.

Ενημέρωση 20:45

Για την αναγνώριση της φωνής ενός ατόμου πλοηγηθείτε στις ρυθμίσεις της Οικίας σας, επιλέξτε το πρόσωπο και ανοίξτε τον διακόπτη «Αναγνώριση της φωνής μου».

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα