16.1 C
Athens
Πέμπτη, 13 Μαΐ 2021
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ iOS Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 10.3.3 για το iPhone,...

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 10.3.3 για το iPhone, το iPad και το iPod Touch (UPD)

Απόγευμα official αναβαθμίσεων για την Apple το σημερινό. Εκτός του update για το iOS 10, κυκλοφόρησε και η έκδοση του macOS 10.12.6 για τους υπολογιστές Mac.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάH Apple σήμερα το απόγευμα διέθεσε προς όλους τους χρήστες τη νέα αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος, iOS 10.3.3. Είχε προηγηθεί εκτενής έλεγχος, καθώς, πριν την κυκλοφορία του update είχαν προηγηθεί έξι δοκιμαστικές εκδόσεις. Πέρασαν ήδη πάνω από δύο μήνες από τη στιγμή που η Apple είχε διαθέσει την προηγούμενη έκδοση, 10.3.2.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ορατές διαφορές. Η αναβάθμιση αυτή περιορίζεται σε επιδιορθώσεις μικρο-προβλημάτων (bugs) και παρέχει βελτιώσεις ως προς την ασφάλεια των συσκευών (security improvements).

*** Ενημέρωση 20 Ιουλίου:

Προσοχή, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προβείτε άμεσα στην αναβάθμιση των συσκευών σας, καθώς επιδιορθώνεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ασφαλείας.

Ενώ η Apple στις πληροφορίες της έκδοσης αναφέρει πως έκλεισε ένα κενό ασφαλείας κατά το οποίο θα μπορούσε να αποκτηθεί πρόσβαση από τρίτους στο Wi-Fi chip της συσκευής, ο Nitay Artenstein της Exodus Intelligence κατάφερε μέσω αυτού του κενού, να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση σε συσκευή iPhone (run code in the main application processor).

O Nitay Artenstein ανέφερε πως έχει ήδη ενημερώσει την Apple.

Όσοι δεν έχετε αναβαθμίσει ακόμα τις συσκευές σας, πρέπει να προβείτε στην αναβάθμιση, άμεσα. ***

 

Όπως πάντα, μπορείτε να εφαρμόσετε το update στη συσκευή σας μέσω του iTunes, ή Over the Air από τις Ρυθμίσεις της συσκευής (Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού).

Με την ευκαιρία (και για να τελειώνουμε με τους αστικούς μύθους), να αναφέρουμε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε την αναβάθμιση μέσω του iTunes. Τα περί “καλύτερης εγκατάστασης” δεν ισχύουν. Το μόνο που ισχύει είναι πως θα χάσετε το χρόνο σας για να “κατέβει” από την αρχή ολόκληρο το iOS. 

macOS

Διαθέσιμη είναι επίσης και η αναβάθμιση του macOS Sierra 10.12.6. Και σε αυτή την περίπτωση, το update επιλύει μικρο-προβλήματα και ζητήματα ασφαλείας.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα