18.8 C
Athens
Δευτέρα, 12 Απρ 2021
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MacOS Η Apple κυκλοφόρησε τις νέες δοκιμαστικές εκδόσεις των τεσσάρων...

Η Apple κυκλοφόρησε τις νέες δοκιμαστικές εκδόσεις των τεσσάρων λειτουργικών της συστημάτων

Κυκλοφόρησαν νέες δοκιμαστικές εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της Apple, iOS, watchOS, tvOS και macOS.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΗ Apple, την Τρίτη που μας πέρασε, διέθεσε στους προγραμματιστές τις νεότερες δοκιμαστικές εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων iOS, watchOS, tvOS και macOS.

macOS (σταθεροί και φορητοί υπολογιστές Mac)

Η Apple διέθεσε στους προγραμματιστές τη δεύτερη δοκιμαστική έκδοση του macOS Sierra 10.12.6. Οι δημιουργοί που ελέγχουν τη δοκιμαστική αυτή έκδοση μπορούν να κατεβάσουν τη νέα έκδοση του macOS μέσα από το Mac App Store, από την καρτέλα των ενημερώσεων. Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης και πιστεύεται πως έχει δοθεί έμφαση σε ζητήματα σταθερότητας και ασφάλειας.

Συνήθως η Apple εντός ολίγων ημερών διαθέτει τις δοκιμαστικές της εκδόσεις και για το πρόγραμμά της των δημοσίων δοκιμών (public beta), οπότε, όσοι δεν είστε εγγεγραμμένοι developers θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα (ίσως και ώρες).

iOS (iPhone, iPad)

Η beta που κυκλοφόρησε είναι η 10.3.3 και πρόκειται για τη δεύτερή της έκδοση. Μέχρι στιγμής – εκτός από διορθώσεις μικροσφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας – έχουν εντοπιστεί μόνο κάποια νέα wallpapers για το iPad Pro των 12,9 ιντσών. Η αναβάθμιση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από τις Ρυθμίσεις της συσκευής (Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού).

Και σε αυτή την περίπτωση, αναμένουμε πολύ σύντομα να διατεθεί και η δημόσια δοκιμαστική έκδοση για τους public beta testers.

watchOS (Apple Watch)

Βρισκόμαστε πλέον στη δεύτερη δοκιμαστική έκδοση του watchOS 3.2.3. Και σε αυτή την περίπτωση η Apple εστιάζει στις διορθώσεις μικροσφαλμάτων και σε ενημερώσεις ασφαλείας.

Δεν αναμένουμε να κυκλοφορήσει δημόσια δοκιμαστική έκδοση.

tvOS (Apple TV 4)

Και η δεύτερη δοκιμαστική έκδοση του watchOS 10.2.2 εστιάζει στους τομείς της ασφάλειας και της βελτιστοποίησης του λειτουργικού συστήματος, χωρίς να προσθέτει κάποιες νέες λειτουργίες.

Και στην περίπτωση του tvOS, δεν αναμένουμε κάποια δημόσια δοκιμαστική έκδοση.

Δυο λόγια

Αν και σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε τα σχέδια της Apple για τις επόμενες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων, η εταιρεία – ως οφείλει – δεν σταματά να βελτιώνει τις τρέχουσες εκδόσεις τους.

Μερικές φορές οι μη ορατές αλλαγές είναι και οι ουσιαστικότερες. Όμως, πρόκειται για beta εκδόσεις, τις οποίες και σας συνιστούμε να τις εγκαταστήσετε μόνο σε κάποια “δεύτερη” συσκευή σας. Συνήθως, ιδιαίτερα στις πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις, υπάρχουν μικροσφάλματα που είναι πιθανό να επηρεάσουν αρνητικά την εμπειρία μας με τις συσκευές μας.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα