Η Apple, την Τρίτη που μας πέρασε, διέθεσε στους προγραμματιστές τις νεότερες δοκιμαστικές εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων iOS, watchOS, tvOS και macOS.

macOS (σταθεροί και φορητοί υπολογιστές Mac)

Η Apple διέθεσε στους προγραμματιστές τη δεύτερη δοκιμαστική έκδοση του macOS Sierra 10.12.6. Οι δημιουργοί που ελέγχουν τη δοκιμαστική αυτή έκδοση μπορούν να κατεβάσουν τη νέα έκδοση του macOS μέσα από το Mac App Store, από την καρτέλα των ενημερώσεων. Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης και πιστεύεται πως έχει δοθεί έμφαση σε ζητήματα σταθερότητας και ασφάλειας.

Συνήθως η Apple εντός ολίγων ημερών διαθέτει τις δοκιμαστικές της εκδόσεις και για το πρόγραμμά της των δημοσίων δοκιμών (public beta), οπότε, όσοι δεν είστε εγγεγραμμένοι developers θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα (ίσως και ώρες).

iOS (iPhone, iPad)

Η beta που κυκλοφόρησε είναι η 10.3.3 και πρόκειται για τη δεύτερή της έκδοση. Μέχρι στιγμής – εκτός από διορθώσεις μικροσφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας – έχουν εντοπιστεί μόνο κάποια νέα wallpapers για το iPad Pro των 12,9 ιντσών. Η αναβάθμιση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από τις Ρυθμίσεις της συσκευής (Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού).

Και σε αυτή την περίπτωση, αναμένουμε πολύ σύντομα να διατεθεί και η δημόσια δοκιμαστική έκδοση για τους public beta testers.

watchOS (Apple Watch)

Βρισκόμαστε πλέον στη δεύτερη δοκιμαστική έκδοση του watchOS 3.2.3. Και σε αυτή την περίπτωση η Apple εστιάζει στις διορθώσεις μικροσφαλμάτων και σε ενημερώσεις ασφαλείας.

Δεν αναμένουμε να κυκλοφορήσει δημόσια δοκιμαστική έκδοση.

tvOS (Apple TV 4)

Και η δεύτερη δοκιμαστική έκδοση του watchOS 10.2.2 εστιάζει στους τομείς της ασφάλειας και της βελτιστοποίησης του λειτουργικού συστήματος, χωρίς να προσθέτει κάποιες νέες λειτουργίες.

Και στην περίπτωση του tvOS, δεν αναμένουμε κάποια δημόσια δοκιμαστική έκδοση.

Δυο λόγια

Αν και σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε τα σχέδια της Apple για τις επόμενες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων, η εταιρεία – ως οφείλει – δεν σταματά να βελτιώνει τις τρέχουσες εκδόσεις τους.

Μερικές φορές οι μη ορατές αλλαγές είναι και οι ουσιαστικότερες. Όμως, πρόκειται για beta εκδόσεις, τις οποίες και σας συνιστούμε να τις εγκαταστήσετε μόνο σε κάποια “δεύτερη” συσκευή σας. Συνήθως, ιδιαίτερα στις πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις, υπάρχουν μικροσφάλματα που είναι πιθανό να επηρεάσουν αρνητικά την εμπειρία μας με τις συσκευές μας.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΑναπροσαρμόστε το Κέντρο Ενεργειών (Windows 10)
Επόμενο άρθροΗ ΑRΜ ανακοίνωσε τρία νέα chipsets
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.