Η Apple διέθεσε το βράδυ της Δευτέρας την πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση (public beta) του iOS 11. Είχε προηγηθεί η διάθεση του “update 1”, μία συμπληρωματική αναβάθμιση για παλαιότερες συσκευές της δεύτερης beta των developers.

H πρώτη public beta είναι ακριβώς η ίδια (build 15A5304i) με τη developer beta – update 1. Οπότε, σας προτείνουμε να μην την εγκαταστήσετε καθώς υπάρχουν εμφανή frame drops και lag.

iOS 11

To iOS 11 φέρει πληθώρα νέων χαρακτηριστικών, όπως:

  • Βελτιωμένος ψηφιακός βοηθός Siri
  • Επανασχεδιασμένα μηνύματα με συγχρονισμό τους στο iCloud
  • Νέο Κέντρο Ελέγχου με δυνατότητα επιλογής των εικονικών διακοπτών που περιλαμβάνει
  • Δυνατότητα εγγραφής οθόνης
  • Βελτιώσεις στην κάμερα
  • Νέος τρόπος αποθήκευσης φωτογραφιών και video που καταλαμβάνουν το μισό χώρο στις συσκευές μας
  • Εφαρμογή “Αρχεία” για πρόσβαση σε on line (διάφορες υπηρεσίες) και τον τοπικό χώρο αποθήκευσης
  • Βελτιωμένα στιγμιότυπα οθόνης και επεξεργασία τους
  • Ειδικές λειτουργίες για το iPad (καλύτερο multitasking, dock κλπ)

Μία σύνοψη των χαρακτηριστικών του iOS 11 μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο μας.

Εγκατάσταση iOS 11 Public Beta 1

Τονίζουμε και πάλι πως η συγκεκριμένη έκδοση είναι εξαιρετικά προβληματική. Όμως, αν κάποιοι θέλουν να την εγκαταστήσουν με δική τους ευθύνη, θα πρέπει να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα της Apple και να επιλέξουν “sign up” προκειμένου να εγγραφούν στο πρόγραμμα δημόσιων δοκιμών του iOS 11. Θα χρειαστεί να συμφωνήσετε με τους όρους χρήσης (accept) και να επιλέξετε “iOS”. Ως όνομα χρήστη και κωδικό χρησιμοποιούμε αυτά της Apple ID μας.

Επιλέγουμε “enroll your iOS device”

Αμέσως μετά θα χρειαστεί από το iPhone/iPad σας να επισκεφθείτε τη διεύθυνση beta.apple.com/profile, προκειμένου να εγκαταστήσετε το σχετικό προφίλ.

Μετά την εγκατάσταση του προφίλ, αν η συσκευή δεν επανεκκινήσει από μόνη της, την κλείνουμε και την ανοίγουμε. Μετά, πλοηγούμαστε Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού και θα δούμε τη διαθέσιμη αναβάθμιση.

Κλείνοντας

Σας τονίζουμε και πάλι πως δεν προτείνουμε την εγκατάσταση της πρώτης δημόσιας δοκιμαστικής έκδοσης του iOS 11 στις συσκευές σας. Όσοι από εσάς αποφασίσετε τελικά να την εγκαταστήσετε και αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, ενημερώστε μας στα σχόλια για να βοηθήσουμε.

Εμείς, στο tecky, παρακολουθούμε όλες τις δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 11 και όταν το λειτουργικό αποκτήσει σταθερότητα θα σας προτείνουμε την εγκατάστασή του. Μείνετε συντονισμένοι.

 

ΣΧΟΛΙΑ