Χθες το βράδυ η Apple διέθεσε σε όσους συμμετέχουν στο δημόσιο πρόγραμμα δοκιμών της, την public beta 6 του iOS 11. Είχε προηγηθεί η διάθεση προς τους δημιουργούς της έβδομης developer beta. Για να αναβαθμίσετε τις συσκευές σας, πλοηγηθείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Mπορείτε επίσης να εφαρμόσετε την αναβάθμιση και μέσω του iTunes.

Τι παρατηρήσαμε στην αναβάθμιση αυτή:

  • επιδιορθώνει μικρο-σφάλματα του λειτουργικού συστήματος
  • μίκρυνε το ρολόι της Οθόνης Κλειδώματος
  • πλέον, στο Κέντρο Ελέγχου, όταν δεν ακούμε μουσική, το παλαιό εικονίδιο (placeholder iPhone image) έχει αντικατασταθεί με ένα νέο του Apple Music

«Σκάβουμε» και τη νεότερη δοκιμαστική έκδοση του iOS και θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε αξιοσημείωτο εντοπίσουμε.

Εγκατάσταση iOS 11 Public Beta 6

Το πρώτο βήμα μας είναι να επισκεφθούμε τη σχετική ιστοσελίδα της Apple και να επιλέξουμε «sign up» προκειμένου να εγγραφούμε στο πρόγραμμα δημοσίων δοκιμών του iOS 11. Θα χρειαστεί να συμφωνήσουμε με τους όρους χρήσης (accept) και να επιλέξουμε «iOS». Ως όνομα χρήστη και κωδικό χρησιμοποιούμε αυτά της Apple ID μας.

Επιλέγουμε «enroll your iOS device»

Αμέσως μετά θα χρειαστεί από το iPhone/iPad μας να επισκεφθούμε τη διεύθυνση beta.apple.com/profile, προκειμένου να εγκαταστήσουμε το σχετικό προφίλ.

Μετά την εγκατάσταση του προφίλ, αν η συσκευή δεν επανεκκινήσει από μόνη της, την κλείνουμε και την ανοίγουμε. Μετά, πλοηγούμαστε Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού και θα δούμε τη διαθέσιμη αναβάθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ