Η Apple ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά πως κλείνει όλα τα γραφεία, τα καταστήματά της και τα σημεία επικοινωνίας της στην Κίνα έως και τις 9 Φεβρουαρίου λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Στην ανακοίνωση της Apple – την οποία κοινοποίησε ο Mark Gurman του Bloomberg – αναφέρονται τα εξής:

«Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους που επηρεάζονται άμεσα από τον κοροναϊό και με αυτούς που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να τον μελετήσουν και να αποτρέψουν την εξάπλωσή του. Για προληπτικούς λόγους και με βάση τις πρόσφατες συμβουλές κορυφαίων ειδικών στον τομέα της υγείας, κλείνουμε όλα τα εταιρικά μας γραφεία, τα καταστήματα και τα κέντρα επαφής στην ηπειρωτική Κίνα μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στην Κίνα παραμένει ανοιχτό. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση ενώ ανυπομονούμε να ανοίξουμε εκ νέου τα καταστήματά μας το συντομότερο δυνατό.»

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε κηρύξει την επιδημία του κοροναϊού ως έκτακτη ανάγκη για την παγκόσμια δημόσια υγεία.

ΣΧΟΛΙΑ