Η Apple κατοχύρωσε πατέντα που απεικονίζει ένα στρογγυλό Apple Watch

936

Αποδόθηκε σήμερα στην Apple πατέντα που αφορά τεχνολογία, η οποία βελτιώνει την απεικόνιση δεδομένων σε στρογγυλές οθόνες. Παράλληλα, στο σχέδιο βλέπουμε κάτι που άνετα θα μπορούσε να είναι μία «στρογγυλή» έκδοση του Apple Watch.

Οι ορθογώνιες διατάξεις των εικονοστοιχείων «δεν ταιριάζουν» σωστά σε μια κυκλική οθόνη και είναι πιθανό να δημιουργούνται «περιοχές συμφόρησης». Με την πατέντα αυτή η Apple προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα μέσω ενός στρογγυλού interface που θα αποδίδει πιο «πιστά» τα δεδομένα στις οθόνες των μελλοντικών – στρογγυλών Apple Watches, έαν τελικά κυκλοφορήσουν.

Για τους γνώστες των τεχνικών θεμάτων προτείνουμε το αναλυτικό άρθρο του Patently Apple.

Πρέπει να τονιστεί πως πολλές πατέντες της Apple δεν «καταλήγουν» σε κάποιο τελικό προϊόν. Η εταιρεία συνέχεια ερευνά ιδέες για δημιουργία προϊόντων. Κάποιες προχωρούν και κάποιες άλλες, όχι.

Όμως, η συγκεκριμένη πατέντα είχε κατατεθεί από την Apple οκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία του original Apple Watch και πιθανότατα, χρόνια μετά την κατάθεση των σχετικών πατεντών για το πρώτο Apple Watch. Ο διεθνής ειδικός τύπος εκτιμά πως δεν πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει απορριφθεί, αλλά για μία εκούσια πρακτική της Apple προκειμένου να έχουν το χρόνο οι τεχνικοί της να «δουλέψουν» πάνω στο στρογγυλό interface, εάν και όποτε τελικά αποφασιστεί να κυκλοφορήσει και Apple Watch με στρογγυλή οθόνη.

Φυσικά, το σχέδιο αυτό μπορεί και να απορρίφθηκε σε δεύτερο χρόνο, αλλά σίγουρα η Apple το επεξεργαζόταν μετά την κυκλοφορία του ορθογώνιου Apple Watch.

Η απεικόνιση δεδομένων σε στρογγυλές οθόνες είναι πιο «δύσκολη» σε σχέση με τις ορθογώνιες και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάποιος θα μπορούσε να πιστεύει πως η Apple δεν πρόκειται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως, τα στρογγυλά ρολόγια έχουν το κοινό τους για αισθητικούς λόγους οπότε, η απεικόνιση της πληροφορίας δεν είναι και το μοναδικό κριτήριο.

Blogpost Area

Αν προσθέσουμε στην εξίσωση (που έχει ακόμα πολλούς αγνώστους) και την πρόβλεψη του Kuo για Apple Watch με νέο design εντός του 2018, ίσως τελικά θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι εμείς οι φανς των στρογγυλών ρολογιών. Να θυμίσουμε πως ο Kuo είχε κάνει λόγο για ένα «trendy» σχέδιο. Λίγη υπομονή μέχρι το Σεπτέμβρη και θα μάθουμε, ίσως και νωρίτερα αν παίξει φέτος κανά καλό leak.

 

Apple Watch concept image: Alcion Design

ΣΧΟΛΙΑ