Εισαγωγή

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση του macOS High Sierra. Οι χρήστες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη δημόσια διαδικασία δοκιμών της Apple, μπορούν να εγγραφούν μέσω της ειδικής ιστοσελίδας της Apple, να επιλέξουν “sign up” και αμέσως μετά “macOS”. Ακολουθώντας τις οδηγίες θα μπορέσετε να εγκαταστήσετε την πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση του macOS 10.13 μέσω του Mac App Store.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του macOS High Sierra

  • Apple File System
  • Υποστήριξη προτύπου HEVC
  • Metal 2
  • Προσθήκη υποστήριξης περιβάλλοντος Εικονικής Πραγματικότητας (VR)
  • Βελτιώσεις στις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές
  • Βελτιωμένος ψηφιακός βοηθός Siri
  • Δυνατότητα λήψης Live Photo από συνεδρία FaceTime
  • Μηνύματα στο σύννεφο
  • Πίνακες στις Σημειώσεις

Πιο αναλυτική ενημέρωση ως προς τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου macOS High Sierra παρέχεται στο σχετικό άρθρο μας.

Οι εντυπώσεις μας

Δεν γνωρίζουμε αν αξίζει η νέα αυτή έκδοση του macOS, καθώς δεν καταφέραμε να τη “χαρούμε”. Πρόκειται για τη χειρότερη δημόσια δοκιμαστική έκδοση της τελευταίας δεκαετίας, τουλάχιστον για ότι αφορά την Apple.

Τα προβλήματα είναι πολλά και σε συνεχή βάση. Ενώ kernel panic είχαμε να δούμε πολλά χρόνια, με την πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση του macOS είδαμε τουλάχιστον τρία σε μία ημέρα. Με την αναβάθμιση developer beta 2 update 1 (που αντιστοιχεί στην public έκδοση) ελπίζαμε σε σημαντικές βελτιώσεις ως προς τη σταθερότητα, αλλά αυτές τελικά ήταν μικρές.

Ο υπολογιστής “παγώνει” συνέχεια, οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ενώ αρχικώς αναγνωρίζονται στη συνέχεια παρουσιάζουν πολλά προβλήματα και γενικότερα υπάρχει η αίσθηση μίας early alpha έκδοσης που θα έπρεπε να απευθύνεται στους εσωτερικούς testers της Apple και μόνο.

Ένα θετικό που διαπιστώσαμε, είναι το “κέρδος” περίπου 8GB στο σκληρό μας δίσκο, μετά την αλλαγή του filesystem στο νέο, Apple File system. Και τα καλά νέα τελειώνουν εδώ.

Κλείνοντας

Ενημερωθήκατε για τη διάθεση της πρώτης public beta του macOS High Sierra από την Apple και σας καλούμε να μείνετε σε αυτό. Μη σκεφτείτε το ενδεχόμενο της εγκατάστασής της στον υπολογιστή σας, εκτός και αν διαθέτετε έναν υπολογιστή Mac που να περισσεύει.

Από τις δοκιμές μας σε έναν iMac και έναν MacBook Pro του 2014 (με 8GB RAM και τα δύο μοντέλα) συμπεράναμε πως πρόκειται για μία από τις χειρότερες δοκιμαστικές εκδόσεις και δεν τη συνιστούμε σε καμία περίπτωση στους αναγνώστες μας.

Ασφαλώς, θα παρακολουθούμε κάθε δημόσια ή developer beta και θα σας ενημερώνουμε τακτικά για την πρόοδο και το status των εκδόσεων αυτών. Μείνετε συντονισμένοι στο tecky.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ