10.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Φεβ 2021
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MacOS Η Apple (κακώς) κυκλοφόρησε την πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση...

Η Apple (κακώς) κυκλοφόρησε την πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση του macOS High Sierra

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταστήσετε την πρώτη public beta του High Sierra. Οι εντυπώσεις μας είναι έντονα αρνητικές.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Εισαγωγή

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση του macOS High Sierra. Οι χρήστες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη δημόσια διαδικασία δοκιμών της Apple, μπορούν να εγγραφούν μέσω της ειδικής ιστοσελίδας της Apple, να επιλέξουν “sign up” και αμέσως μετά “macOS”. Ακολουθώντας τις οδηγίες θα μπορέσετε να εγκαταστήσετε την πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση του macOS 10.13 μέσω του Mac App Store.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του macOS High Sierra

  • Apple File System
  • Υποστήριξη προτύπου HEVC
  • Metal 2
  • Προσθήκη υποστήριξης περιβάλλοντος Εικονικής Πραγματικότητας (VR)
  • Βελτιώσεις στις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές
  • Βελτιωμένος ψηφιακός βοηθός Siri
  • Δυνατότητα λήψης Live Photo από συνεδρία FaceTime
  • Μηνύματα στο σύννεφο
  • Πίνακες στις Σημειώσεις

Πιο αναλυτική ενημέρωση ως προς τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου macOS High Sierra παρέχεται στο σχετικό άρθρο μας.

Οι εντυπώσεις μας

Δεν γνωρίζουμε αν αξίζει η νέα αυτή έκδοση του macOS, καθώς δεν καταφέραμε να τη “χαρούμε”. Πρόκειται για τη χειρότερη δημόσια δοκιμαστική έκδοση της τελευταίας δεκαετίας, τουλάχιστον για ότι αφορά την Apple.

Τα προβλήματα είναι πολλά και σε συνεχή βάση. Ενώ kernel panic είχαμε να δούμε πολλά χρόνια, με την πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση του macOS είδαμε τουλάχιστον τρία σε μία ημέρα. Με την αναβάθμιση developer beta 2 update 1 (που αντιστοιχεί στην public έκδοση) ελπίζαμε σε σημαντικές βελτιώσεις ως προς τη σταθερότητα, αλλά αυτές τελικά ήταν μικρές.

Ο υπολογιστής “παγώνει” συνέχεια, οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ενώ αρχικώς αναγνωρίζονται στη συνέχεια παρουσιάζουν πολλά προβλήματα και γενικότερα υπάρχει η αίσθηση μίας early alpha έκδοσης που θα έπρεπε να απευθύνεται στους εσωτερικούς testers της Apple και μόνο.

Ένα θετικό που διαπιστώσαμε, είναι το “κέρδος” περίπου 8GB στο σκληρό μας δίσκο, μετά την αλλαγή του filesystem στο νέο, Apple File system. Και τα καλά νέα τελειώνουν εδώ.

Κλείνοντας

Ενημερωθήκατε για τη διάθεση της πρώτης public beta του macOS High Sierra από την Apple και σας καλούμε να μείνετε σε αυτό. Μη σκεφτείτε το ενδεχόμενο της εγκατάστασής της στον υπολογιστή σας, εκτός και αν διαθέτετε έναν υπολογιστή Mac που να περισσεύει.

Από τις δοκιμές μας σε έναν iMac και έναν MacBook Pro του 2014 (με 8GB RAM και τα δύο μοντέλα) συμπεράναμε πως πρόκειται για μία από τις χειρότερες δοκιμαστικές εκδόσεις και δεν τη συνιστούμε σε καμία περίπτωση στους αναγνώστες μας.

Ασφαλώς, θα παρακολουθούμε κάθε δημόσια ή developer beta και θα σας ενημερώνουμε τακτικά για την πρόοδο και το status των εκδόσεων αυτών. Μείνετε συντονισμένοι στο tecky.

 

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα