Την περασμένη εβδομάδα η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του firmware του επερχόμενου έξυπνου ηχείου της, HomePod. Έτσι, αρκετοί δημιουργοί είχαν την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στον κώδικα του firmware και να ανακαλύψουν κάποιες extra λεπτομέρειες.

Λεπτομέρειες, σαν αυτές που δημοσιοποίησε ο δημιουργός Steve Troughton-Smith βέβαια, μάλλον θα κάνουν τους ιθύνοντες της Apple να χάσουν τον ύπνο τους.

Ο Smith αναφέρει πως μέσα στον κώδικα του firmware ανακάλυψε ένα νέο τρόπο πιστοποίησης, το Face ID. Με την κωδική ονομασία Pearl ID, η τεχνολογία Face ID έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει πρόσωπα που εμφανίζονται μερικώς στην οθόνη, ακόμα και υπό διαφορετικές γωνίες. Το χαρακτηριστικό αυτό εντοπίστηκε εντός του BiometricKit framework.

Επίσης, εντός του κώδικα, ο Smith ανακάλυψε ένα core animation αρχείο, το οποίο «προδίδει» το τελικό form factor του iPhone 8. Το σχέδιο αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει, τουλάχιστον ως προς την εμφάνιση της επερχόμενης συσκευής, όσα γνωρίζαμε έως σήμερα.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν στην επερχόμενη, επετειακή συσκευή το Face ID θα αντικαταστήσει πλήρως το Touch ID, ή αν η Apple θα ενσωματώσει σε αυτή τελικά και τις δύο τεχνολογίες. Η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη είναι μία μεγάλη πρόκληση και έως σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα κάποια συσκευή που να φέρει αυτό το χαρακτηριστικό.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ