Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο παγκόσμιο πρόγραμμα δωρεάν επισκευής συσκευών iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Η εταιρεία διαπίστωσε πως μέρος των συσκευών αυτών ξαφνικά δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν εξαιτίας της αστοχίας ενός εξαρτήματος. Οι συσκευές που φέρουν τα προβληματικά εξαρτήματα κατασκευάστηκαν κατά την περίοδο Οκτώβριος 2018 – Αύγουστος 2019.

Πλοηγηθείτε στη συσκευή σας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες και αντιγράψτε το Σειριακό αριθμό της. Αμέσως μετά, ανοίξτε τη σελίδα του προγράμματος της Apple πατώντας εδώ και επικολλήστε το serial στο ειδικό πεδίο. Πατήστε Submit (βλ.φωτό).

Θα εμφανιστεί η πληροφορία σχετικά με την κάλυψη ή όχι της συσκευής σας από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αν η συσκευή σας εμπίπτει στο πρόγραμμα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον εξουσιοδοτημένο πάροχο service της Apple. Η συσκευή θα εξεταστεί και στη συνέχεια θα επισκευαστεί δωρεάν.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε:

  • Πριν παραδώσετε τη συσκευή σας στο service καλό θα ήταν να έχετε δημιουργήσει ένα εφεδρικό αντίγραφο (είτε μέσω iTunes / finder είτε στο iCloud).
  • Η Apple ίσως να περιορίσει τη δωρεάν αντικατάσταση στη χώρα αγοράς της συσκευής. Αγορές που έγιναν εντός του Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να εξυπηρετηθούν σε οποιαδήποτε από τις χώρες – μέλη.
  • Το παγκόσμιο πρόγραμμα δεν επεκτείνει την εγγύηση των συσκευών.
  • Εάν η συσκευή φέρει ζημιές που εμποδίζουν την επισκευή της (όπως σπασμένη οθόνη) θα πρέπει πρώτα αυτές να επιδιορθωθούν.
  • Εάν έχετε πληρώσει κάποια επισκευή που σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα, δηλαδή το τηλέφωνό σας δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί, με την απόδειξη της επισκευής μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων σας.
  • Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει τις συσκευές έως και δύο έτη μετά τη λιανική πώλησή τους.
ΣΧΟΛΙΑ