Η Apple είχε σχεδόν δύο χρόνια να φρεσκάρει τη σειρά των υπολογιστών iMac, κάτι που τελικά έκανε σήμερα μέσω ανακοίνωσης στο newsroom της, τουλάχιστον ως προς τα 4K και 5K μοντέλα.

εικόνα: Apple Newsroom

Οι νέοι all in one (AiO) υπολογιστές iMac αποκτούν κεντρικές μονάδες επεξεργασίας της Intel 8ης και 9ης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του εξαπύρηνου Core i7 (8ης γενιάς) στα 3,2GHz (έως 4,6GHz μέσω Turbo Boost) για το 4K μοντέλο των 21,5″ και του οκταπύρηνου (9ης γενιάς) Core i9 στα 3,6GHz (έως 5,0GHz μέσω Turbo Boost) για τον 5K iMac των 27″.

Οι επεξεργαστές που αναφέραμε αφορούν ασφαλώς τις top, πιο ακριβές επιλογές, υπάρχουν όμως και φθηνότεροι, όπως ο τετραπύρηνος Core i3 8ης γενιάς στα 3,6GHz και ο εξαπύρηνος Core i5 στα 3,7GHz, για τα αρχικά configurations των 4Κ και 5Κ μοντέλων.

εικόνα: Apple Newsroom

Σύμφωνα με την Apple, ο νέος 21,5″ iMac προσφέρει βελτιωμένες αποδόσεις κατά 60% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ των 27″ προσφέρει βελτιωμένη απόδοση κατά 2,4 φορές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το MacRumors, με το νέο 27ιντσο μοντέλο μικραίνει πολύ η διαφορά στην απόδοση μεταξύ των κλασικών και των Pro iMacs.

Όπως συνέβη και με τα MacBook Pros του 2018, έτσι και στους νέους υπολογιστές iMac διατίθενται – build to order – οι κάρτες γραφικών Radeon Pro Vega (Vega 20 για τον iMac 21,5″ & Vega 48 για τον iMac 27″). Η Apple υποστηρίζει πως η βελτίωση στην απόδοση των γραφικών ανέρχεται στο 80%.

εικόνα: Apple Newsroom

Τα ανανεωμένα μοντέλα φοράνε γρηγορότερες μνήμες 2.666MHz DDR4 και έως 2TB αποθήκευση SSD (ή Fusion, ανάλογα το μοντέλο). Ο iMac των 21,5 ιντσών μπορεί να παραγγελθεί με έως 32GB RAM και αυτός των 27″ με έως 64GB RAM.

iMac 4Κ 21,5″ – Βασικό configuration και καθαρή τιμή πώλησης σε δολάρια

iMac 5Κ 27″ – Βασικό configuration και καθαρή τιμή πώλησης σε δολάρια

Το σχέδιο, οι είσοδοι / έξοδοι (2 θύρες Thunderbolt 3, 4 θύρες USB 3, υποδοχή κάρτας SD, υποδοχή jack 3,5mm & Gigabit Ethernet) και οι οθόνες όλων των μοντέλων παρέμειναν ίδια.

Αν και οι νέοι MacBook Pro, το MacBook Air και το Mac mini φοράνε τον επεξεργαστή T2 της Apple, αυτό δεν ισχύει στους νέους υπολογιστές iMac.

Οι νέες συσκευές είναι διαθέσιμες μόνο σε ασημί χρώμα. Το απλό μοντέλο (non Retina) συνεχίζει να φοράει επεξεργαστές έβδομης γενιάς.

Η Apple πρόσθεσε επίσης σιωπηρά στις επιλογές του iMac Pro, 256GB RAM και κάρτες γραφικών Radeon Pro Vega 64X.

ΣΧΟΛΙΑ