Η Apple πριν λίγα λεπτά ανακοίνωσε την ανανέωση του MacBook Air, προσθέτοντας το χαρακτηριστικό True Tone στη Retina οθόνη του φορητού της υπολογιστή. Επίσης, η λιανική τιμή του MacBook Air μειώνεται κατά 100 δολάρια έχοντας πλέον ως καθαρή αρχική τα 1.099$. Επιπροσθέτως, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς οι φοιτητές θα έχουν 100 δολάρια έκπτωση (καθαρή αρχική τιμή αγοράς: 999$).

εικόνα: Apple Newsroom

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την ανανέωση του entry level 13ιντσου ΜacBook Pro των 1.299 δολαρίων (καθαρή αξία), το οποίο πλέον θα φέρει κεντρικές μονάδες επεξεργασίας 8ης γενιάς τεσσάρων πυρήνων. Σύμφωνα με την Apple τα νέα μοντέλα είναι δύο φορές πιο ισχυρά. Επίσης, οι νέοι MacBook Pros των 13″ φέρουν την Touch Bar, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, οθόνη True Tone Retina και το T2 τσιπάκι της Apple. Η καθαρή αρχική τιμή για τους φοιτητές θα είναι και πάλι μειωμένη κατά 100 δολάρια (1.199$). Πλέον η Apple δεν πωλεί κάποιο MacBook Pro μοντέλο χωρίς Touch Bar.

εικόνα: Apple Newsroom

Αμέσως μετά την ανακοίνωση η Apple σταμάτησε την πώληση από τα online καταστήματά της του 12ιντσου MacBook και του MacBook Air της προηγούμενης γενιάς (non Retina).

Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε την επίσημη τιμή του νέου Macbook Air στην Ελλάδα, ενώ αυτή του entry level MacBook Pro δεν αναμένεται να αλλάξει. Και τα δύο μοντέλα αναμένονται στη χώρα μας εντός των προσεχών εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ