Τις τελευταίες ημέρες τα στοιχήματα για την πιθανή ημερομηνία του ετήσιου φθινοπωρινού iPhone event της Apple έδιναν και έπαιρναν. Εμείς, πέσαμε έξω μία ημέρα, καθώς είχαμε «προβλέψει» την 11η του Σεπτέμβρη.

Η Apple απέστειλε στα media τις προσκλήσεις για το keynote που θα παρουσιαστούν οι νέες συσκευές iPhone και διάφορα άλλα καλούδια. Το φετινό σύνθημα/teaser είναι το ‘Gather round’. Το keynote θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου στο Steve Jobs Theater στο Cupertino, στις 20:00 ώρα Ελλάδας

Το event φυσικά θα μεταδοθεί ζωντανά και σε αυτό αναμένουμε τα εξής:

Τρεις νέες συσκευές iPhone με τη CPU A12. Στις 5,8 (OLED) – 6,1 (LCD) – 6,5 (OLED) ίντσες. Το LCD μοντέλο θα είναι οικονομικότερο και όλα θα φέρουν το χαρακτηριστικό Face ID.

Επίσης αναμένουμε το Apple Watch Series 4, το οποίο λέγεται πως θα έχει μεγαλύτερη οθόνη στο ίδιο περίπου μέγεθος, λόγω της μείωσης των bezels. Λογικά θα έχει βελτιωμένη ενεργειακή επάρκεια και περισσότερους αισθητήρες που σχετίζονται με την υγεία μας.

Τα νέα iPad Pro φέτος θα φοράνε τον Α12 και θα αποκτήσουν το χαρακτηριστικό Face ID. Τα bezels θα μειωθούν σημαντικά και το μοντέλο των 10,5 ιντσών μάλλον θα μεγαλώσει στις 11 ίντσες. Ωστόσο *δεν γνωρίζουμε αν τελικά τα iPad Pros θα παρουσιαστούν στο event του Σεπτεμβρίου.

Επίσης είναι πιθανό να παρουσιαστούν νέοι υπολογιστές Mac:

  • Νέο MacBook Air με Retina οθόνη
  • Νέο Mac mini που θα απευθύνεται περισσότερο στους Pro χρήστες
  • Ανανεωμένοι iMacs με True Tone
  • Πιθανώς να δούμε αναβαθμισμένο 12ιντσο MacBook

*αν μας λυπηθεί ο Μάγειρας, τα iPad Pro και τα νέα Mac θα τα παρουσιάσει σε ξεχωριστό event, τον Οκτώβρη

Φυσικά, στο keynote θα δούμε και τις τελικές πινελιές και θα μάθουμε τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των νέων λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας iOS 12, watchOS 5, tvOS 12, audioOS 12 (iOS – HomePod) & macOS 10.14 Mojave. Λογικά όλα θα κυκλοφορήσουν άμεσα, ίσως το macOS λίγο αργότερα.

Επίσης, είναι πιθανό να ανακοινωθούν το AirPower και η θήκη των AirPods που θα τους προσθέτει το χαρακτηριστικό της ασύρματης φόρτισης.

Φυσικά, το tecky, τη νύχτα του event και έως το πρωί θα έχει ανεβάσει κείμενα για όλες τις ανακοινώσεις της Apple.

 

ΣΧΟΛΙΑ