Η Apple ανακοίνωσε παγκόσμιο πρόγραμμα δωρεάν αντικατάστασης οθονών σε συγκεκριμένα μοντέλα Apple Watch των σειρών 2 και 3. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπό πολύ σπάνιες συνθήκες υπάρχει περίπτωση να σχηματιστεί ρωγμή κατά μήκος της στρογγυλεμένης άκρης της οθόνης στα μοντέλα αλουμινίου των Apple Watch Series 2 και Series 3. Η ρωγμή μπορεί να ξεκινήσει από τη μία πλευρά και μετά να επεκταθεί γύρω από την οθόνη όπως στις κάτωθι εικόνες.

Οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι service της Apple θα αντικαταστήσουν δωρεάν τις οθόνες των συσκευών που παρουσιάζουν αντίστοιχη ρωγμή. Τα μοντέλα που εμπίπτουν στο πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα:

Διαδικασία

Το Apple Watch θα πρέπει να ελεγχθεί από εξουσιοδοτημένο συνεργάτη service της Apple. Εφόσον η συσκευή πληροί τις προϋποθέσεις του προγράμματος θα αντικατασταθεί δωρεάν η οθόνη της εντός πέντε εργάσιμων ημερών (δεν γνωρίζουμε αν αυτός ο χρονικός περιορισμός θα ισχύσει και στη χώρα μας, ελπίζουμε πως ναι).

Αν το ρολόι σας εμφανίζει ρωγμές στην οθόνη του θα πρέπει πριν το αποστείλετε να κάνετε την προτεινόμενη από την Apple «Προετοιμασία του Apple Watch για σέρβις». Αν η συσκευή έχει υποστεί ζημιά που επηρεάζει τη διαδικασία αντικατάστασης της οθόνης της θα πρέπει να προηγηθεί η επιδιόρθωσή της.

Λοιπές πληροφορίες

• Η Apple ίσως να περιορίσει τη δωρεάν αντικατάσταση στη χώρα αγοράς της συσκευής. Αγορές που έγιναν εντός του Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να εξυπηρετηθούν σε οποιαδήποτε από τις χώρες – μέλη.
  • Το παγκόσμιο πρόγραμμα δεν επεκτείνει την εγγύηση των συσκευών.
  • Το πρόγραμμα έχει διάρκεια έως τρία χρόνια από την αρχική αγορά των συσκευών ή έως ένα χρόνο από την ανακοίνωσή του και «μετράει» η μεταγενέστερη από τις δύο ημερομηνίες.
ΣΧΟΛΙΑ