Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο του 2017

Η Apple κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις της σχεδόν σε κάθε τομέα που δραστηριοποιείται.

533

Η Apple, χθες Τρίτη, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, το οποίο και αποτελεί το τρίτο οικονομικό της τρίμηνο (Q3’17). Τα key points είναι τα εξής:

  • Τζίρος 45,4 δις $ (έναντι 42,4 δις $ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016)
  • Κέρδη 8,72 δις $ (έναντι 7,8 δις $ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016)
  • Πωλήσεις συσκευών iPhone: 41 εκατομμύρια μονάδες (έναντι 40,4 εκ. μονάδων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016)
  • Πωλήσεις συσκευών iPad: 11,4 εκατομμύρια μονάδες (έναντι 9,9 εκ. μονάδων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016)
  • Πωλήσεις υπολογιστών Mac: 4,29 εκατομμύρια μονάδες (έναντι 4,2 εκ. μονάδων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016)

O Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, σχολίασε σχετικά: «Με την αύξηση του τζίρου μας να κυμαίνεται στο 7%, είμαστε ευτυχείς που ανακοινώνουμε το τρίτο συνεχόμενο οικονομικό μας τρίμηνο στο οποίο αναπτυσσόμαστε, καθώς και το καλύτερο τρίμηνο της ιστορίας μας στην κατηγορία των Υπηρεσιών».

Ο υπεύθυνος των οικονομικών της Apple (CFO), Luca Maestri, έδωσε έμφαση στην αύξηση των κερδών ανά μετοχή, η οποία κυμάνθηκε πέριξ του 17%.

Δυο λόγια

Τα αποτελέσματα της Apple είναι θετικά και όλα δείχνουν πως οι πτωτικές τάσεις που είχαν διαμορφωθεί, ήταν πρόσκαιρες. Όμως, η εταιρεία – όπως είναι λογικό – απέχει πολύ από τους ρυθμούς ανάπτυξης του παρελθόντος.

Η Apple κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις της σχεδόν σε κάθε τομέα που δραστηριοποιείται, κάτι πολύ σημαντικό για τον τομέα των έξυπνων τηλεφώνων, αν συνυπολογίσουμε πως η πλειοψηφία των χρηστών iPhone έχουν σταματήσει τις αγορές τους, αναμένοντας την επερχόμενη, επετειακή συσκευή.

ΣΧΟΛΙΑ