Η Apple, επέλεξε ελάχιστες ημέρες πριν την έναρξη του φετινού WWDC για να ανακοινώσει πως έχει ήδη καταβάλει στους developers 70 δις $ από καταβολής App Store. Η εταιρεία δήλωσε πως κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, υπήρξε αύξηση 70% στον αριθμό των downloads από το App Store.

Βέβαια, το ότι καταβλήθηκαν 70 δις $ στους developers, σημαίνει αυτόματα πως η Apple έχει ήδη κερδίσει από το App Store, 30 δις $. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η Apple κερδίζει το 30% της αξίας των συναλλαγών στο App Store.

Η Apple κατά την πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, είχε αναφέρει ισχυρή αύξηση στο τμήμα των “Υπηρεσιών” της, κάτι που τελικά αντικατοπτρίζεται στα βελτιωμένα νούμερα του App Store που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σε δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της Apple, Phil Schiller, ανέφερε:

“Άνθρωποι ανά τον κόσμο αγάπησαν τις εφαρμογές και οι πελάτες μας τις κατεβάζουν σε ρυθμούς που αποτελούν ρεκόρ. Το ότι εβδομήντα δις $ κερδήθηκαν από τους δημιουργούς, είναι κάτι το απίστευτο. Έχουμε εκπλαγεί από τις νέες εφαρμογές που οι developers δημιουργούν και δεν βλέπουμε την ώρα να τους ξαναδούμε την ερχόμενη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Προγραμματιστών μας.”

Εκπρόσωποι της Apple έκαναν ειδική μνεία στο Pokemon Go της Nintendo και την επιτυχία που είχε. Επίσης, αναφέρθηκε πως οι πιο επικερδείς κατηγορίες εφαρμογών, είναι αυτές των παιχνιδιών και της ψυχαγωγίας. Προφανώς αυτές οι κατηγορίες αντλούν τη δημοφιλία τους από μεγάλους, επώνυμους freemium τίτλους, αλλά και από αγορές εντός της εφαρμογής, όπως οι συνδρομές στο Spotify ή στο Netflix.

Οι κατηγορίες της φωτογραφίας και του video, σημείωσαν και τη μεγαλύτερη άνοδο το τελευταίο δωδεκάμηνο, η οποία κυμάνθηκε πέριξ του 90%. Άλλες δημοφιλείς κατηγορίες είναι του lifestyle, της υγείας και της άσκησης.

Η Apple, προσπαθεί να διευρύνει την επιτυχία του App Store, δημιουργώντας αντίστοιχες πλατφόρμες για τους υπολογιστές Mac, τα iMessage stickers, αλλά και το Apple TV, χωρίς όμως να έχει σημειώσει αντίστοιχη επιτυχία.

 

ΣΧΟΛΙΑ