Έχουμε αναφερθεί και κατά το παρελθόν στις ιδιότητες του Apple Watch 4 και του ηλεκτροκαρδιογράφου που φέρει. Πέρα όμως από τη δυνατότητα του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, το έξυπνο ρολόι της Apple διαθέτει και τη λειτουργία ανίχνευσης πτώσης, λειτουργία, η οποία στην περίπτωση ενός πολίτη από τη Νορβηγία αποδείχθηκε σωτήρια.

Όπως μετέδωσε το NRK, ο 67χρονος Toralv Østvang βρέθηκε αιμόφυρτος και χωρίς τις αισθήσεις του από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο μπάνιο του σπιτιού του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά την πτώση του Østvang το Apple Watch ενημέρωσε αυτόματα τις Αρχές.

Η κόρη του Østvang ανέφερε πως κατά πάσα πιθανότητα ο πατέρας της πήγε στο μπάνιο κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά λιποθύμησε και έπεσε στο πάτωμα. «Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάει πολύ χειρότερα. Όλο το πρωινό αναρωτιόμασταν τι θα είχε συμβεί αν δεν φορούσε το ρολόι του. Είναι εκπληκτικό που ειδοποιήθηκαν οι αρχές από το ρολόι και η βοήθεια κατέφθασε τόσο γρήγορα. Ήταν μία σοβαρή πτώση, πιθανότατα το Apple Watch του έσωσε τη ζωή.»

Η λειτουργία ανίχνευσης πτώσης στο Apple Watch ανιχνεύει πιθανή πτώση μας και μάς ρωτάει αν είμαστε καλά. Αν εντός ενός λεπτού δεν έχουμε απαντήσει, το ρολόι θα καλέσει αυτόματα τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, κάτι που φαίνεται πως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η λειτουργία ανίχνευσης πτώσης είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στους χρήστες άνω των 65 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ