Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon, ανοίγει στη Βρετανία pop-up καταστήματα προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε πάνω από 100 μικρούς εμπόρους που πωλούν τα προϊόντα τους αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου να αποκτήσουν παρουσία και σε φυσικά σημεία πώλησης.

Το πρώτο από τα 10 καταστήματα το οποίο ονομάζεται «Clicks and Mortar» και που θα πωλεί είδη υγείας και ομορφιάς, φαγητά, ροφήματα και ηλεκτρονικά είδη, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πύλες του σήμερα Δευτέρα στο Μάντσεστερ, στη Βόρεια Αγγλία.

Τα τελευταία χρόνια η εμπορική δραστηριότητα στους κεντρικούς δρόμους της Αγγλίας έχει προκαλέσει ανησυχίες καθώς μεγάλες αλυσίδες όπως οι Marks & Spencer και Debenhams έχουν ανακοινώσει πως θα κλείσουν κάποια καταστήματά τους. Άλλα brands όπως τα Toys R Us και Maplins έκλεισαν εντελώς, τη στιγμή που δέχονταν ισχυρές πιέσεις από την πολύ δυναμική ιντερνετική αγορά.

Η Amazon σε αυτό το project συνεργάζεται με το group υποστήριξης μικρών εταιρειών, Enterprise Nation. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου προτίθεται να διεξάγει ανεξάρτητες έρευνες προκειμένου να κριθούν οι επιδόσεις των πιλοτικών αυτών καταστημάτων. Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των στρατηγικών του κυβερνητικού προγράμματος «Future High Street».

«Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν μία από τις σημαντικότερες ομάδες πελατών μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον οργανισμό Enterprise Nation για το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου πακέτου υποστήριξης των επιχειρηματιών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Doug Gurr, υπεύθυνος της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Amazon επίσης παρέχει 1 εκατομμύριο λίρες σε εκπαιδευτικά προγράμματα 150 – πλήρους χρόνου – μαθητευόμενων προκειμένου οι μικρές επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και να αυξήσουν τις online πωλήσεις τους.

Κάποια από τα πρώτα brands που από το διαδίκτυο θα δώσουν την πρώτη τους παρουσία σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους είναι τα πτυσσόμενα σκούτερς «Swifty Scooters», ο κατασκευαστής δερμάτινων αξεσουάρ για smartphones «Torro Cases» και τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης «Altr for Men», σύμφωνα με την Amazon.

ΣΧΟΛΙΑ