Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη απέσυρε το – προ μηνών επιβεβαιωμένο – ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Forthnet. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ειδικού Τύπου που δεν διαψεύστηκαν από την πλευρά της εταιρείας, εστάλη επιστολή προς τις τράπεζες και την εταιρεία που υλοποιεί τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία εξεύρευσης επενδυτή, με την οποία δηλώνεται η αποχώρησή της από τη διαδικασία εξαγοράς της Forthnet, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες σε στελέχη της Alpha Bank.

Στο περιεχόμενο της επιστολής αναφέρεται πως τα στελέχη της συγκεκριμένης τράπεζας:

  • δεν συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας συμφωνίας ενώ αντιθέτως προχώρησαν σε επαφές με άλλους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους.
  • δεν απελευθέρωσαν δεσμευμένα έσοδα της εταιρίας, από μεγάλους πελάτες όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, παρότι οι υπόλοιπες τράπεζες συναίνεσαν, πιέζοντας έτσι την ρευστότητα της εταιρείας.
  • εμφανίστηκαν αδιάλλακτα σε κομβικά θέματα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η διαδικασία εξεύρεσης λύσης για τη Forthnet εξελίσσεται – με ανατροπές – επί τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία πως η Alpha Βank είναι ο μικρότερος σε μέγεθος πιστωτής μεταξύ των τραπεζών, με την Eθνική στη δεύτερη θέση και την Πειραιώς στην πρώτη.

Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της αγοράς αναμένεται η εξέλιξη αυτή να οδηγήσει σε «αναδιάρθρωση» του τοπίου, προκειμένου να δοθεί λύση και να αποτραπούν δυσάρεστες συνέπειες για την εταιρία και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ