Νέο λογισμικό

Η Apple διέθεσε σε μέρος του προσωπικού της (στα γραφεία αλλά και στα καταστήματα) μία ειδική, private beta για το HomePod. Σύμφωνα με το iGeneration, η νέα έκδοση του λογισμικού του HomePod θα διατεθεί στους χρήστες το Σεπτέμβρη, παράλληλα με το iOS 12.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η νέα έκδοση επιτρέπει απευθείας τηλεφωνικές κλήσεις (είτε επιλέξει ο χρήστης να κάνει κλήση είτε απλά να απαντήσει), αλλά και τη χρήση της υπηρεσίας Find My iPhone μέσω φωνητικής εντολής στον ψηφιακό βοηθό. Μία άλλη, σημαντική προσθήκη είναι η υποστήριξη πολλαπλών χρονοδιακοπτών. Για παράδειγμα, μπορούμε να θέσουμε ένα χρονοδιακόπτη με την ονομασία «pasta» για 11 λεπτά και ένα δεύτερο με την ονομασία «cake» για 45 λεπτά, με μία ηχητική εντολή. Φυσικά, ανά πάσα στιγμή θα μπορούμε να ρωτάμε τον βοηθό για το χρόνο που απομένει για κάθε χρονοδιακόπτη.

Αν και οι κριτικές για το HomePod ήταν μικτές, σε γενικές γραμμές αποθεώθηκε για τον ήχο του και χλευάστηκε για τον «χαζό» ψηφιακό βοηθό του. Η Apple, όπως αναμενόταν, δουλεύει για τη βελτίωση του Siri και σύμφωνα με το ρεπορτάζ τεστάρει εδώ και καιρό τις λειτουργίες που προαναφέρθηκαν. Σημειώστε επίσης πως στην προ-επισκόπηση του iOS 12 κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου keynote του φετινού WWDC, είχε αναφερθεί πως οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε ομαδικές, FaceTime audio κλήσεις και μέσω του HomePod.

Η Apple θα προσθέσει επίσης στην εφαρμογή Οικία την επιλογή fix Wi-Fi. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία το HomePod επανασυνδέεται στο ίδιο Wi-Fi που είναι συνδεδεμένη και η «συσχετισμένη» με αυτό συσκευή.

Αυτό που δεν είδαμε να αναφέρεται και που θα θέλαμε να προστεθεί είναι η ενεργοποίηση του βοηθού χωρίς το «Hey Siri» μετά από μία εντολή που έχουμε ήδη δώσει. Υπάρχει ήδη στην αγορά και δουλεύει καλά: μετά από κάθε εντολή, ο βοηθός εξακολουθεί να ακούει για τα επόμενα 20 δευτερόλεπτα εκτός αν πούμε «ok» ή «thank you».

Σε κάθε περίπτωση, η Apple δείχνει διατεθειμένη να βελτιώσει τις ικανότητες του βοηθού της. Οι συγκεκριμένες βελτιώσεις σε συνδυασμό με τα Siri shortcuts που «έρχονται» τον Σεπτέμβρη με το iOS 12 αναμένουμε να αποκαταστήσουν σε κάποιο βαθμό τη φήμη του βοηθού Siri.

HomePod web event

Εάν έχετε απορίες σχετικά με το HomePod, θα μπορείτε να τις θέσετε απευθείας στους ειδικούς της Apple στο ειδικό web event που θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου από τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) και έως τις 01:00 της 26ης Ιουλίου.

Οι απαντήσεις θα δίνονται σε πραγματικό χρόνο και μερικά από τα «θέματα» είναι τα εξής:

  • Ανακαλύψτε το HomePod
  • Χρήση του AirPlay 2
  • Δημιουργία στερεοφωνικού ζεύγους
  • Αρχικοποίηση
  • Ρυθμίσεις
  • Ask Siri

Αν θέλετε να συμμετάσχετε, θα πρέπει να επισκεφθείτε την τοποθεσία Apple Support Communities – HomePod. Αν και οι ειδικοί της Apple παρατηρούν διαρκώς τα ερωτήματα των χρηστών στην κοινότητα, στο event αυτό θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε άμεσες απαντήσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ