30.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Σεπ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ iOS H Apple κυκλοφόρησε τη δεύτερη developer beta του iOS...

H Apple κυκλοφόρησε τη δεύτερη developer beta του iOS 12

-

Η Apple πριν λίγα λεπτά διέθεσε στους δημιουργούς τη δεύτερη developer beta του iOS 12. Η ενημέρωση κυκλοφόρησε δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της πρώτης beta.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν μέσα στις επόμενες ώρες θα διανεμηθεί η ίδια έκδοση και ως πρώτη δημόσια δοκιμαστική (public beta).

Φυσικά, θα σκαλίσουμε την αναβάθμιση και θα σας ενημερώσουμε για τα νεότερα και τις εντυπώσεις μας. 

 • Η Apple διέθεσε επίσης στους developers τις δεύτερες betas των macOS 10.14 MojavewatchOS 5 και tvOS 12.
 • Το build ID είναι 16A5308e
 • Αυτή τη στιγμή στην πιάτσα θεωρείται ως πιθανότερο σενάριο η πρώτη public να είναι τελικά η τρίτη developer
 • Το πρόβλημα με την αποστολή SMS/MMS δείχνει να έχει διορθωθεί
 • Η έκδοση περιέχει αναφορές σε νέα αναγνωριστικά συσκευής Apple Watch (Watch4,1, Watch4,2, Watch4,3 και Watch4,4)
 • Το FaceTime video λειτουργεί σωστά και πάλι, αλλά μόνο σε 1 προς 1 video και χωρίς εφέ. Οτιδήποτε άλλο εξακολουθεί να είναι προβληματικό στο video FaceTime.
 • Αισθητές οι βελτιώσεις, αλλά κατά τη γνώμη μας δεν κάνει για public
 • Η λειτουργία Χρόνος επί Οθόνης λειτουργεί πλέον χωρίς προβλήματα και σε συσκευές με ενεργοποιημένο το iCloud

Ακολουθεί μία σύνοψη των νέων χαρακτηριστικών του iOS 12, όπως τη μεταδώσαμε τη βραδιά μετά το WWDC:

iOS 12

Διαθεσιμότητα

Το iOS 12 θα είναι δωρεάν διαθέσιμο το φθινόπωρο (προφανώς το Σεπτέμβρη) σε όλες τις συσκευές που «τρέχουν» σήμερα το iOS 11, δηλαδή στις εξής:

 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone SE
 • iPhone 5s
 • iPad Pro 2ης γενιάς 12,9 ιντσών
 • iPad Pro 1ης γενιάς 12,9 ιντσών
 • iPad Pro 10,5 ιντσών
 • iPad Pro 9,7 ιντσών
 • iPad Air 2
 • iPad Air
 • iPad (2018)
 • iPad 5ης γενιάς
 • iPad mini 4
 • iPad mini 3
 • iPad mini 2
 • iPod touch 6ης γενιάς

Κυριότερα χαρακτηριστικά

Όπως αναμέναμε, στη νέα έκδοση θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην απόκριση, στην ταχύτητα και στη σταθερότητα του λειτουργικού συστήματος. Σύμφωνα με την Apple, με το iOS 12 οι εφαρμογές θα εκκινούν 40% πιο γρήγορα, το πληκτρολόγιο θα εμφανίζεται στο μισό χρόνο (50% πιο γρήγορα) και η κάμερα θα ανοίγει 70% πιο γρήγορα. Η συσκευή αναφοράς είναι το iPhone 6 Plus. Η Apple ανέπτυξε μία τεχνολογία η οποία επιτρέπει στους αποδοτικούς πυρήνες των κεντρικών μονάδων επεξεργασίας να ενεργοποιούνται στο maximum πιο γρήγορα και να απενεργοποιούνται αμέσως μετά την εκτέλεση της απαιτητικής εργασίας. Αν και τα ποσοστά που αναφέραμε παραπάνω προέρχονται από μετρήσεις στο iPhone 6 Plus, οι τεχνικοί της Apple τονίζουν πως η βελτίωση θα είναι αισθητή σε όλες τις συσκευές.

Το ARKit 2 είναι το νέο, βελτιωμένο πρωτόκολλο Επαυξημένης Πραγματικότητας. Πλέον, θα μπορούμε πραγματικά εύκολα να μετράμε επιφάνειες μέσω της νέας εφαρμογής Measure της Apple, κυρίως όμως, να μοιραζόμαστε με άλλες iOS συσκευές τον ίδιο εικονικό κόσμο, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία. Επιπροσθέτως, οι μετρήσεις είναι πιο ακριβείς, με την Apple να τονίζει σε κάθε ευκαιρία τη δυνατότητα που έχει για καλύτερο καλιμπράρισμα των υποσυστημάτων λόγω του «δεσίματος» software και hardware. Πλέον, θα αναγνωρίζονται και αντικείμενα τριών διαστάσεων. Είδαμε το demo της ομάδας Lego, το οποίο ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Οι Φωτογραφίες αποκτούν περισσότερες δυνατότητες αναζήτησης μέσω περισσότερων πεδίων. Αναφέρθηκε πως κάθε χρόνο λαμβάνονται ένα τρις φωτογραφίες σε συσκευές iPhone! Προστίθενται επίσης οι προτάσεις διαμοιρασμού.

Στη διαδρομή Ρυθμίσεις > Siri και συνθηματικό (ή Face ID) υπάρχει ο εικονικός διακόπτης Αξεσουάρ USB, ο οποίος και ενεργοποιεί το USB restricted mode με χρονικό περιθώριο τη μία ώρα (και όχι την εβδομάδα). Εξαιρετική προσθήκη που αχρηστεύει το GrayKey, ένα αξεσουάρ που χρησιμοποιεί το FBI για να ξεκλειδώνει συσκευές iPhone.

Ως προς τη Siri, ξεκίνησε σταδιακά να γίνεται εξυπνότερη. Πλέον, θα μπορούμε να δημιουργούμε shortcuts. Είναι κάτι σαν τις Σκηνές (scenes) που δημιουργούμε στις συσκευές HomeKit και αναμένουμε η συγκεκριμένη λειτουργία (η οποία μπορεί να λάβει δεδομένα / στοιχεία και από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών) να αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής. Πλέον ο βοηθός μπορεί να μεταφράσει σε πάνω από 40 γλώσσες, δεν μάθαμε ωστόσο εάν τα Ελληνικά θα υποστηρίζονται στο iOS 12.

Update 00:26

Εγκαταστήσαμε την πρώτη beta και (προς το παρόν) η Siri δεν υποστηρίζει τα Ελληνικά

Η εφαρμογή News θα βελτιωθεί, η υπηρεσία iBooks μετονομάζεται σε Apple Booksφέροντας νέο design και το CarPlay θα υποστηρίζει υπηρεσίες χαρτών τρίτων (Google Maps κλπ).

Προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος των οπτικών πληροφοριών, το Μην Ενοχλείτε γίνεται πιο έξυπνο και δεν θα μας δείχνει ειδοποιήσεις το βράδυ ακόμα και αν ενεργοποιήσουμε την οθόνη του iPhone. Επίσης, πλέον, έχουμε ομαδοποίηση των ειδοποιήσεων, ένα χαρακτηριστικό που θα μας βοηθήσει να έχουμε ένα πιο «καθαρό» Κέντρο Γνωστοποιήσεων.

Σημειώστε επίσης πως το iPad με το iOS 12 αποκτά κάποιες από τις χειρονομίες πλοήγησης του iPhone X. Πλέον το Κέντρο Ελέγχου θα αποκαλύπτεται με σύρσιμο προς τα κάτω, από την επάνω δεξιά άκρη της οθόνης. Προφανώς η Apple προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα μοντέλα iPad που θα υποστηρίζουν το Face ID.

Στο iOS 12 θα μπορούμε να ελέγχουμε το χρόνο που σπαταλάμε στο κινητό μας, είτε ανά app, είτε ανά κατηγορία εφαρμογής, είτε συνολικά στη συσκευή. Εβδομαδιαία reports θα μας βοηθούν να αντιληφθούμε καλύτερα το χρόνο που ξοδεύουμε στο iPhone / iPad.

Τα Μηνύματα αποκτούν βελτιωμένα Animojis (αναγνώριση κίνησης γλώσσας), νέα «μοντέλα» (Κοάλα κλπ), αλλά και τα Memojis. Στην ουσία μέσα από πολλές επιλογές χαρακτηριστικών μπορούμε να αποδώσουμε το πρόσωπό μας. Το κυριότερο νέο χαρακτηριστικό είναι τα Fun effects με τη χρήση της κάμερας εντός της εφαρμογής. Stickers, φίλτρα, προσθήκη κειμένου και όλα αυτά που η νεολαία αγαπά στα messaging apps.

Το FaceTime απέκτησε επιτέλους ομαδική video συνομιλία (έως 32 άτομα). Η υλοποίηση είναι έξυπνη, για να λυθεί το πρόβλημα με το real estate της οθόνης. Θυμίζει Hangouts ως προς τη μεγέθυνση της εικόνας του προσώπου που ομιλεί, αλλά με πιο έξυπνα animations. Άργησε, αλλά ήρθε! Προστίθενται επίσης live effects κατά τη διάρκεια του video chat (κάτι που υπήρχε πριν πολλά πολλά χρόνια στο OS X, όπως και το multi-video chat, στο θρυλικό iChat).

Ενημέρωση 01:05

Το iPhone X πλέον δέχεται καταχώριση δύο προσώπων!

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Το νέο έξυπνο ρολόι της Huawei θα φορτίζεται ασύρματα

Το επόμενο μοντέλο έξυπνου ρολογιού της Huawei θα είναι το Watch GT2 Pro και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά το Νοέμβριο. Όμως ήδη...

Σχετικάάρθρα