30.2 C
Athens
Κυριακή, 20 Σεπ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ANDROID Google: το Android είναι πλέον αντίστοιχα ασφαλές με το...

Google: το Android είναι πλέον αντίστοιχα ασφαλές με το iOS αν όχι περισσότερο…

-

Ο επικεφαλής ασφαλείας του Android ισχυρίζεται πως πλέον το λειτουργικό σύστημα της Google για φορητές συσκευές είναι εξίσου ασφαλές με το iOS ή και περισσότερο.

Στην εισαγωγή του report 2017 Year in Review of Android Security αναφέρεται πως πλέον η Google οδηγεί τη βιομηχανία και στον τομέα της ασφάλειας.

“Στον τομέα της ασφάλειας του Android, κατά το 2017 έγιναν σημαντικά βήματα και πολλές από τις τακτικές προστασίας μας πλέον θεωρούνται κορυφαίες στην αγορά”.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του Android, David Kleidermacher, δήλωσε στο CNET – χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά – πως πλέον το Android συναγωνίζεται το iOS στο ζήτημα της ασφάλειας. “Πλέον το Android είναι τόσο ασφαλές, όσο και ο ανταγωνισμός.”

Η ρεπόρτερ του CNET, Laura Hautala, έθεσε κάποια ερωτήματα:

“Όταν κάποιος ανακαλύπτει μια σοβαρή ευπάθεια στο Android, θα πρέπει να σταλεί η διορθωτική ενημέρωση από τη Google στους κατασκευαστές των συσκευών και αυτοί με τη σειρά τους να τη διαθέσουν στους χρήστες. Αυτή διαδικασία μπορεί να είναι χρονοβόρα ή ακόμα και να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Κυρίως όμως, οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος της Google μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές και από άλλες πηγές, οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες εγκατάστασης κακόβουλων εφαρμογών.”

Ο Kleidermacher απάντησε:

“Η Apple μπορεί να διαθέσει τις ενημερώσεις λογισμικού απευθείας στις συσκευές iPhone, αλλά και να αποτρέψει την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός του App Store. Στο Android ακολουθούμε διαφορετικό μοντέλο. Μπορούμε να καταπολεμήσουμε και να εξαλείψουμε τα επικίνδυνα περιστατικά μέσω της “αναβαθμισμένης” ασφάλειας στις συσκευές Android. Πιο απλά, ακόμη και αν το Android δεν σχεδιάστηκε αρχικά με την ασφάλεια ως κορυφαία προτεραιότητα, μπορούμε να την ενσωματώσουμε τώρα”.

Στο report της εταιρείας αναφέρεται επίσης πως η open-source προσέγγιση της Google είναι πιο αποτελεσματική από το κλειστό (οικο)σύστημα της Apple.

“Ως ένα παγκόσμιο project ανοικτού κώδικα, το Android διαθέτει μία τεράστια κοινότητα που εντοπίζει τα τρωτά σημεία. Αυτή η κοινότητα είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από ένα έργο κλειστού κώδικα, παρόμοιας κλίμακας”.

Η μεγάλη πρόκληση που παραμένει για τους υπεύθυνους του Android, είναι οι διαθέσεις των ενημερώσεων ασφαλείας που ή αργούν ή δεν φτάνουν ποτέ στις συσκευές των καταναλωτών. Μία πρόσφατη σύγκριση έδειξε πως μόνο δύο κατασκευαστές προωθούν τις επιδιορθώσεις άμεσα στους χρήστες, αλλά ακόμα και αυτοί υποστηρίζουν τα προϊόντα τους κατά μέσο όρο για δύο χρόνια, έναντι των 5 ετών που διαρκεί η υποστήριξη της Apple.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Σχετικάάρθρα