Η Google επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να απαγορεύσει στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome την εμφάνιση διαφημίσεων που δεν πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η απαγόρευση θα μπει σε ισχύ στις 15 Φεβορυαρίου 2018 και θα αφορά σε ιστότοπους που χρησιμοποιούν “ενοχλητικές” πρακτικές προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών και θα εφαρμοστεί τόσο στη desktop όσο και στη mobile έκδοση του Chrome.

Σε πρώτη ανάγνωση, η είδηση δεν περιέχει κάτι περίεργο, ίσα ίσα που θα μπορούσες να ξεφορτωθείς και όλα αυτά τα pop-up και τα βίντεο που αναπαράγονται αυτόματα με ενεργοποιημένο ήχο. Ποιος όμως καθορίζει τι είναι ενοχλητικό και τι όχι; Αν νομίζεις ότι είσαι εσύ, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

Έχεις ακούσει για τo “Συνασπισμό για Καλύτερες Διαφημίσεις”; Είναι συνεργατικό σχήμα μεγάλων εταιρειών όλων των κλάδων, κολοσσών για την ακρίβεια όπως οι Google, Facebook, Microsoft, Unilever, Washington Post και πολλές ακόμα, που θα βάζει τα κριτήρια που θα καθορίζουν αν μία διαφήμιση είναι ενοχλητική για το χρήστη του Chrome. Στην περίπτωση που ένας ιστότοπος διαφημίζεται με τρόπο που παραβιάζει τα πρότυπα του Συνασπισμού, ο ιστότοπος θα αποκλείεται από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Το έργο της παρακολούθησης του Internet για τη διαπίστωση των παραπάνω διεκδίκησε και κατάφερε να κερδίσει – ποιος άλλος – η Google φυσικά…

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ