Η συνήθης τακτική των εταιρειών κατασκευής video games είναι η αποφυγή των sites που διακινούν πειρατικό περιεχόμενο. Κάτι τέτοιο όμως, δεν ίσχυσε για την περίπτωση της Acid Wizard, η οποία αποφάσισε να διαθέσει το παιχνίδι της Darkwood, στο Pirate Bay, σε μία έκδοση που δεν εμπεριέχει κλειδώματα ασφαλείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πιτσιρικάς έκανε αίτημα επιστροφής χρημάτων για το εν λόγω παιχνίδι, αναφέροντας πως φοβόταν την αντίδραση των γονέων του εάν ανακάλυπταν το κόστος της απόκτησής του. Τότε, η Acid Wizard αποφάσισε να διαθέσει στο Pirate Bay το παιχνίδι, ζητώντας απλά από τον νεαρό να σκεφτεί να αγοράσει τον τίτλο, όταν θα έχει την οικονομική άνεση.

Επίσης, η εταιρεία ζήτησε η ενδεχόμενη αγορά να μην γίνει μέσω των key resellers, όπως η G2A. Το ζήτημα της μεταπώλησης “κλειδιών” έχει γίνει αρκετά περίπλοκο. Αρχικώς είχε χρησιμέψει ως εργαλείο για τη δωρεάν διάθεση μερικών αντιγράφων των τίτλων, στην πορεία όμως, μία ολόκληρη βιομηχανία στήθηκε γύρω από τους μεταπωλητές κλειδιών πιστοποίησης ψηφιακών τίτλων (key resellers).

Φυσικά, πρόκειται για μία πανέξυπνη κίνηση της εταιρείας. Με κόστος μόνο το κέρδος από την πώληση ενός αντιγράφου, διαφημίστηκαν δωρεάν και (προφανώς) φιλοδοξούν να στήσουν μία βάση χρηστών γύρω από το παιχνίδι, το άλφα και το ωμέγα δηλαδή για την τελική επιτυχία ή όχι, ενός τίτλου.

Σχετικά με το ζήτημα των key resellers, εκτιμώ πως θα λυθεί οριστικά όταν οι αγορές μας θα γίνονται αποκλειστικά μέσω των App Stores. Οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα μεγάλα οικοσυστήματα μπορούν εύκολα να διαχειριστούν τα δωρεάν promo codes εντός των καταστημάτων τους.

Αν ενδιαφέρεστε να κατεβάσετε το παιχνίδι από το Pirate Bay, ακολουθήστε τον σύνδεσμο.