30.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Οι τηλεοράσεις της Samsung θα υποστηρίζουν πρωτόκολλα και υπηρεσίες της Apple

Το πρωτόκολλο διαμοιρασμού εικόνας και ήχου AirPlay 2 και η υπηρεσία iTunes (ταινίες και σειρές) θα υποστηρίζονται στις τηλεοράσεις της Samsung

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Ο όρος frenemy χρησιμοποιείται ευρέως στην τεχνολογική πιάτσα και αφορά τη συνεργασία οντοτήτων εντός ενός πλαισίου έντονου ανταγωνισμού μεταξύ τους. Δηλαδή, ταυτόχρονα εχθροί και φίλοι.

Ήδη, Samsung και Apple συνεργάζονται, κυρίως για την προμήθεια οθονών για τις συσκευές iPhone. Πλέον όμως η συνεργασία αυτή επεκτείνεται, καθώς η Samsung ανακοίνωσε την υποστήριξη στις τηλεοράσεις της του πρωτοκόλλου AirPlay 2, αλλά και του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple, iTunes, μόνο όμως στους τομείς των ταινιών και των σειρών. Προς το παρόν στη χώρα μας είναι διαθέσιμες μόνο ταινίες και όχι σειρές, από την υπηρεσία iTunes.

AirPlay 2

Πλέον, οι κάτοχοι συσκευών της Apple θα μπορούν να στέλνουν ήχο, φωτογραφίες ή video στη Samsung TV τους. Στην ουσία, όσοι σχεδίαζαν την αγορά ενός Apple TV για να στέλνουν video στην TV από το iPhone τους, αποκτούν και μία ακόμη επιλογή.

Επίσης, θα μπορούμε να στέλνουμε ήχο στην τηλεόραση (άρα και στο συνδεδεμένο ηχοσύστημα με αυτή), επιλέγοντας και άλλα AirPlay 2 ηχεία (HomePod, Apple TV, Sonos) να παίζουν ταυτόχρονα. Και όλα αυτά, από την iOS συσκευή μας και με μία εντολή στη Siri.

Οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν την αναπαραγωγή του περιεχομένου (επόμενο, προηγούμενο, παύση, αναπαραγωγή, ρύθμιση έντασης ήχου) απευθείας από τη lock screen του κινητού τους.

iTunes

Στις τηλεοράσεις της Samsung θα εμφανιστεί επίσης η εφαρμογή του iTunes η οποία δίνει πρόσβαση στις ταινίες και σειρές της υπηρεσίας.

Σε αντίθεση με το AirPlay 2 όπου η συμβατότητα με συσκευές τρίτων κατασκευαστών είχε ανακοινωθεί και αποτελούσε επιθυμία της Apple, η διαθεσιμότητα του iTunes – έστω ενός μέρους του – σε τηλεοράσεις τρίτων κατασκευαστών έσκασε σαν βόμβα στην αγορά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως πως η εφαρμογή του iTunes είναι διαθέσιμη για τα Windows εδώ και πολλά χρόνια.

Ή απλά, ήταν η συνέχεια ενός πλάνου αλλαγής

Όποιος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην αγορά δεν μπορεί να μην αναφερθεί στη συνεργασία – έκπληξη μεταξύ της Amazon και της Apple για την υποστήριξη του Apple Music στα ηχεία Echo η οποία ανακοινώθηκε λίγες εβδομάδες πριν. Και φυσικά, δεν μπορεί να μη συσχετίσει τα δύο αυτά γεγονότα.

Πλέον, εκτιμάται πως πρόκειται για ένα πλάνο αλλαγής της Apple, που θυμίζει το αντίστοιχο της Microsoft λίγα χρόνια πριν: «οι υπηρεσίες μας, παντού», αν και αρκετοί έμπειροι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως απλώς η Apple προετοιμάζεται για την αναμενόμενη υπηρεσία video streaming που θα λανσάρει εντός του 2019. Σε κάθε περίπτωση, από τις νέες εξελίξεις προκύπτει όφελος για τους καταναλωτές.

Ήδη η Apple ενημέρωσε την ιστοσελίδα υποστήριξης του AirPlay 2, αναφέροντας πως θα ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές τηλεοράσεων.

Διαθεσιμότητα και υποστήριξη

Η υποστήριξη του πρωτοκόλλου επικοινωνίας & διαμοιρασμού AirPlay 2 και του iTunes store θα υλοποιηθεί από τη Samsung την Άνοιξη. Αφορά όλες τις νέες τηλεοράσεις της εταιρείας του 2019 και μέσω αναβάθμισης λογισμικού τις περισσότερες από τις τηλεοράσεις του 2018.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τα βασικά χαρακτηριστικά του AirPlay 2, πατήστε εδώ.

Kostthem
Kostthem
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ