Το πρωτο-διαβάσαμε στα fora του MacRumors και η αλήθεια είναι πως δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία. Όμως, μέσα σε ελάχιστες ώρες δύο αναγνώστες μας, μας ενημέρωσαν για τη συχνότητα που παρουσιάζεται το φαινόμενο των κόκκινων ματιών, στις βραδινές λήψεις με το iPhone X.

Αποφασίσαμε να το ψάξουμε περισσότερο και δυστυχώς, το «πρόβλημα» υφίσταται:

Λόγω της θέσης του φλας και των φακών στο iPhone X (βρίσκονται πολύ κοντά, με το φλας στη μέση), είναι «λογικό» οι φωτογραφίες που έγιναν με χρήση του φλας να εμφανίσουν το φαινόμενο των κόκκινων ματιών.

Ασφαλώς, τα κόκκινα μάτια στις φωτογραφίες δεν είναι κάτι το νέο και υπάρχουν λύσεις μετα-επεξεργασίας που συνήθως – αλλά όχι πάντα – φέρνουν αποτέλεσμα. Όμως, στην περίπτωση του iPhone X, σύμφωνα με πολλούς κατόχους της συσκευής, δεν υφίσταται απλά, αλλά, υφίσταται σχεδόν κάθε φορά.

Οι χρήστες που αντιμετώπισαν το πρόβλημα έκαναν δοκιμές, τραβώντας τις ίδιες φωτογραφίες με το iPhone X και με τα iPhone 7 / 7 Plus ή και με άλλες συσκευές. Μόνο στις φωτογραφίες που προέρχονταν από το iPhone X το φαινόμενο των κόκκινων ματιών εμφανίζονταν κάθε φορά, ή σχεδόν κάθε φορά, ενώ στις φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί με άλλα smartphones οι περιπτώσεις ήταν ελάχιστες.

Μάλιστα, το φαινόμενο είναι τόσο συχνό σε βαθμό που σκεφτήκαμε να τιτλοφορήσουμε το κείμενο αυτό ως «Το iPhone Χ λαμβάνει φωτογραφίες με κόκκινα μάτια» και τελικά το αποφύγαμε για να μη θεωρηθεί ο τίτλος clickbaiting.

Δεν γνωρίζουμε αν η Apple μπορεί να προσθέσει (μέσω αναβάθμισης λογισμικού) ένα ακόμα layer επεξεργασίας της φωτογραφίας πριν αυτή «παραδοθεί» στο χρήστη, το οποίο και θα επιδιορθώνει το πρόβλημα. Είναι πιθανό, οι κάτοχοι των συσκευών iPhone X να πρέπει απλά με τον καιρό να συνηθίσουν το φαινόμενο αυτό.

Εσείς, έχετε συναντήσει στις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει με το iPhone X το φαινόμενο των κόκκινων ματιών; Και αν ναι, με ποια συχνότητα;

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ