Η Google μετά από ένα μήνα δημόσιων δοκιμών κυκλοφόρησε τη νέα εφαρμογή της Files Go!. Με τη χρήση της εφαρμογής μπορούμε να εξοικονομήσουμε αποθηκευτικό χώρο, να εντοπίσουμε αρχεία, να αποθηκεύσουμε ένα αντίγραφό τους στο «σύννεφο» και να τα μοιραστούμε με άλλες συσκευές, ακόμα και offline.

Η εφαρμογή θα αποδειχθεί σίγουρα χρήσιμη στους power users, αλλά και στους χρήστες με συσκευές που φέρουν περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο. Πλέον, δεν χρειάζονται εφαρμογές τρίτων για την οργάνωση των αρχείων μας, καθώς το File Go! αποτελεί μία δωρεάν, υψηλής ποιότητας λύση.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή μας ενημερώνει για το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου που θα εξοικονομήσουμε εάν διαγράψουμε τα αρχεία cache των εφαρμογών, τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε ή μεγάλα αρχεία που είχαμε κατεβάσει κατά το παρελθόν.

Επίσης, με τη λειτουργία διαμοιρασμού, οι χρήστες θα μπορούν να ανταλλάσσουν αρχεία με τρόπο που θυμίζει AirDrop. Πρακτικά, δημιουργείται ένα hotspot μεταξύ των συσκευών και οι μεταφορές των αρχείων γίνονται μέσω bluetooth με ταχύτητες που αγγίζουν τα 125 Mbps (σύμφωνα με τη Google).

Πιστεύουμε πως το Files Go! πρέπει να είναι εγκατεστημένο σε κάθε Android συσκευή και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το Files Go! από το Google Play, πατώντας εδώ

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ