34.8 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Εύρεση εργασίας στο εξωτερικό: oι καλύτερες ιστοσελίδες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 5 λεπτά

Βλέποντας τη μεγάλη προτίμηση σας στο άρθρο μας για τις ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, σκεφτήκαμε να επανέλθουμε σε αυτό το δημοφιλές θέμα και να σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες ιστοσελίδες για εύρεση εργασίας στο εξωτερικό.

Οι συμβουλές που σας έχουμε δώσει για την Ελλάδα ισχύουν και για τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό, εκεί μάλιστα ίσως είναι και περισσότερο “επαγγελματικές” οι απαιτήσεις. Προτείνουμε να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που να περιλαμβάνει το πλήρες επώνυμο σας. Το Gmail είναι η συνηθέστερη επιλογή για αυτή την περίπτωση (οδηγίες για δημιουργία λογαριασμού εδώ).

Με διεύθυνση e-mail που να μοιάζει με “nick.ioannou@…” αποκτάτε μία περισσότερο επαγγελματική εικόνα σε σύγκριση με μία διεύθυνση όπως “funkybro6794@…”. Επίσης, πολλές ιστοσελίδες απαιτούν εγγραφή και επιβεβαίωση και είναι πιο λειτουργικό να διαχειρίζεστε τις αιτήσεις και τις απαντήσεις που θα λάβετε μέσα από μία διεύθυνση e-mail που την έχετε μόνο για αυτό το σκοπό.

Αρκετές ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας του εξωτερικού συνηθίζουν να ζητούν πληροφορίες για την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας πεδία καταχώρισης των αντίστοιχων συνδέσμων που οδηγούν στο προφίλ σας, κυρίως σε FacebookLinkedin και Instagram. Κατά τη γνώμη μας, είναι καλύτερο και περισσότερο “ασφαλές” να καταχωρίσετε μόνο το σύνδεσμο για το προφίλ σας στο Linkedin ή το XING (ιδιαίτερα δημοφιλές στους γερμανόφωνους) το οποίο θα έχετε φροντίσει από πριν να είναι πλήρες και ενημερωμένο.

Σε κάθε χώρα – όπως και στην Ελλάδα – υπάρχουν πολλές ενεργές ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας αφού το Internet είναι πλέον το κύριο σημείο εμφάνισης κενών θέσεων. Για να βοηθήσουμε, σας παρουσιάζουμε παρακάτω τις καλύτερες ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας στις χώρες που προτιμούν οι Έλληνες να εργαστούν. Καλή επιτυχία!

Οι καλύτερες ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό

karriere.at (Αυστρία)

Εκτός από αναζήτηση ευκαιριών απασχόλησης, η ιστοσελίδα παρέχει βασικές υπηρεσίες καθοδήγησης, υποστήριξης, εκπαίδευσης και διαμεσολάβησης. Είναι διαθέσιμη μόνο στα Γερμανικά και έχει εφαρμογή για Android και iOS.

vdab.be (Βέλγιο)

Η ιστοσελίδα του VDAB, της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης της Φλάνδρας, συγκεντρώνει τις περισσότερες αγγελίες εργασίας στο Βέλγιο. Είναι διαθέσιμη σε Ολλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Αγγλικά.

jobs.bg (Βουλγαρία)

Εδώ εμφανίζονται σχεδόν όλες οι νέες θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία. Διαθέτει μενού σε Βουλγαρικά και Αγγλικά.

pole-emploi.fr (Γαλλία)

Η γαλλική δημόσια υπηρεσία απασχόλησης Pôle emploi δουλεύει αποτελεσματικά και αυτή είναι η ιστοσελίδα της. Εύρεση εργασίας, υποστήριξη ανέργων, καθοδήγηση, μετεγκατάσταση, συμβουλευτική εργοδοτών και άλλες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα που είναι διαθέσιμη σχεδόν μόνο στα Γαλλικά.

monster.de (Γερμανία, Κεντρική & Βόρεια Ευρώπη)

Συγκεντρώνει και παρουσιάζει ευκαιρίες απασχόλησης κυρίως στη Γερμανία αλλά και σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Διαθέσιμη μόνο στα Γερμανικά, έχει και εφαρμογή για Android και iOS.

jobindex.dk (Δανία)

Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας στη Δανία, εκτός από αγγελίες παρέχει χρήσιμες συμβουλές και καθοδήγηση στους υποψήφιους εργαζόμενους. Υπάρχει μενού στα Αγγλικά και εφαρμογή για Android και iOS.

jobs.ch (Ελβετία)

Είναι η πληρέστερη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας στην Ελβετία και είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά (μερικές περιγραφές θέσεων δημοσιεύονται στις τοπικές γλώσσες). Έχει εφαρμογή για Android και iOS.

infojobs.com (Βραζιλία, Ισπανία, Ιταλία)

Ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας, ισπανικής προέλευσης, με φιλικό μενού αλλά μόνο στις τοπικές γλώσσες. Κατηγοριοποιεί τις νέες θέσεις ανά επάγγελμα και γεωγραφική περιοχή και παρέχει υπηρεσίες coaching. Έχει και εφαρμογές για Android και iOS.

jobs.ie (Ιρλανδία)

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί αγγελίες εργασίας, ανακοινώσεις για εκπαίδευση ανέργων και παρέχει βασικές υπηρεσίες υποστήριξης. Έχει εφαρμογή για Android και iOS.

moj-posao.net (Κροατία)

Αρκετά εύχρηστο μενού σε Κροατικά και Αγγλικά, με ειδικές προβολές όπως “η δουλειά της εβδομάδας” κλπ. Οι περιγραφές των περισσότερων θέσεων είναι μόνο στην τοπική γλώσσα.

indeed (Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία)

Είναι η δημοφιλέστερη σελίδα αναζήτησης εργασίας σε Βρετανία και Ολλανδία γιατί λειτουργεί σαν aggregator, συγκεντρώνει δηλαδή και παρουσιάζει τις αγγελίες όλων των άλλων σχετικών σελίδων. Παρέχει επίσης αξιόπιστες πληροφορίες για τα επίπεδα των μισθών.

finn.no (Νορβηγία)

Ιστοσελίδα αγγελιών γενικού ενδιαφέροντος. Έχει ειδικό τμήμα για εργοδότες και εργαζόμενους, με αγγελίες θέσεων εργασίας. Το μενού είναι στα Νορβηγικά.

profession.hu (Ουγγαρία)

Παρέχει όλες τις βασικές δυνατότητες αναζήτησης θέσεων, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Διαθέσιμη σε Ουγγρικά και Αγγλικά, με εφαρμογή για Android και iOS.

pracuj.pl (Πολωνία)

Απλή παράθεση των περισσότερων ανοιχτών θέσεων εργασίας της χώρας, με κάποια βασικά φίλτρα αναζήτησης. Διαθέσιμη μόνο στα Πολωνικά, με εφαρμογή για Android και iOS.

ejobs.ro (Ρουμανία)

Φιλική και ευχάριστη scroll-down λετουργία με όλες τις χρήσιμες λειτουργίες αναζήτησης θέσεων εργασίας. Το μενού είναι στα Ρουμανικά και Αγγλικά.

mojedelo.com (Σλοβενία)

Παρά το μικρό μέγεθος της χώρας και αντίστοιχα της τοπικής αγοράς, η ιστοσελίδα αυτή εξυπηρετεί τις περισσότερες ανάγκες αναζήτησης θέσεων εργασίας. Είναι διαθέσιμη μόνο στην τοπική γλώσσα και έχει εφαρμογή για Android και iOS.

arbetsformedlingen.se (Σουηδία)

Η επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης της χώρας δημοσιεύει αγγελίες εργασίας και παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης ανέργων. Είναι προφανής η πολιτική προσέλκυσης μεταναστών καθώς το βασικό μενού είναι διαθέσιμο – εκτός από τα Σουηδικά, τα Αγγλικά και τις γλώσσες των τοπικών μειονοτήτων – σε πολλές άλλες ασιατικές και αφρικανικές γλώσσες.

yenibiris.com (Τουρκία)

Η μεγαλύτερη και πιο ενημερωμένη ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας στην Τουρκία. Είναι διαθέσιμη μόνο στην τοπική γλώσσα και έχει εφαρμογή για Android και iOS.

prace.cz (Τσεχία)

Λειτουργεί από το 1996 και είναι η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα για να βρουν προσωπικό. Το μενού είναι μόνο στην τοπική γλώσσα.

te-palvelut.fi (Φινλανδία)

Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας ανήκει και σε αυτή τη χώρα σε υπηρεσία του Υπουργείου Απασχόλησης & Οικονομίας, αντίστοιχη με τον ελληνικό ΟΑΕΔ δηλαδή, αλλά με ουσιαστικές θετικές διαφορές όσο αφορά στη λειτουργικότητα. Παρέχει πλήθος ψηφιακών υπηρεσιών σε ολόκληρη την αλυσίδα της απασχόλησης και το μενού είναι σε Φινλανδικά, Σουηδικά και Αγγλικά. Αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας του Δημοσίου.

Glassdoor (διάφορες χώρες)

Η ιστοσελίδα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ σαν πλατφόρμα αξιολόγησης εργοδοτών και καταγραφής αποδοχών από πρώην και τωρινούς εργαζόμενους και εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα μέσα αναζήτησης θέσεων εργασίας σε πάρα πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Προτιμάται από πολυεθνικές επιχειρήσεις και εταιρείες τεχνολογίας και είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά.

bayt.com (Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Αραβική Χερσόνησος, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Πακιστάν, Σρι Λάνκα)

Ξεκίνησε από το Dubai και έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας στη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο και γενικά στις αραβόφωνες χώρες. Άψογος σχεδιασμός και λειτουργία, προτιμάται ιδιαίτερα από “Δυτικούς” expats. Είναι διαθέσιμη σε Αγγλικά και Αραβικά.

Ευάγγελος Αργυρός
Ευάγγελος Αργυρός
Business mentor, start-up evaluator, υποστηρικτής της καινοτομίας και λάτρης των τεχνολογικών προϊόντων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ