Αν και οι συσκευές Amazon Echo και Google Home οδηγούν ήδη την αγορά των έξυπνων ηχείων, αυτό δεν εμποδίζει την LG από το να λανσάρει τη δική της υλοποίηση και να προηγηθεί της Samsung στον άτυπο αυτό «αγώνα δρόμου».

Εκπρόσωπος της LG δήλωσε πως η εταιρεία θα λανσάρει το δικό της έξυπνο ηχείο με την ονομασία LG ThinQ, το οποίο θα χρησιμοποιεί τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, κατά τη διάρκεια της φετινής CES. Πρόκειται για το απόλυτο τεχνολογικό ετήσιο show που διεξάγεται στο Las Vegas από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου.

Εκτός από την LG, αναμένουμε και από τη Samsung να ανακοινώσει σύντομα τη δική της υλοποίηση έξυπνου ηχείου, η οποία και θα φέρει την ψηφιακή βοηθό Bixby. Το Galaxy Note 8 ήταν η πρώτη συσκευή της Samsung που «φιλοξένησε» τη Bixby», ενώ στην πορεία ακολούθησαν οι συσκευές Galaxy S8 και S8 Plus.

Το λανσάρισμα της Bixby δεν πήγε ιδιαίτερα καλά, αφήνοντας στους καταναλωτές την απορία για το κατά πόσο η Samsung μπορεί να ανταγωνιστεί την Alexa της Amazon, το Siri της Apple, την Cortana της Microsoft και τον Google Assistant.

Αν και η αρχή για τη Samsung αποδείχθηκε δύσκολη, οι υπεύθυνοι δεν παύουν να πιστεύουν πως η υπηρεσία Bixby Voice θα αποτελέσει το επίκεντρο του οικοσυστήματος της εταιρείας, καθώς θα διατίθεται σε μεγάλο εύρος συσκευών, από πλυντήρια έως και ψυγεία ή τηλεοράσεις. Η Samsung τον Οκτώβρη είχε ανακοινώσει τη δεύτερη έκδοση της ψηφιακής βοηθού της, Bixby 2.0.

Ενώ είναι πιθανό να ανακοινώσει και η Samsung τη δική της υλοποίηση έξυπνου ηχείου κατά τη φετινή CES, οι ειδικοί θεωρούν πως η LG με τη χρήση του αποδεδειγμένα καλού Google Assistant, έχει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι της αντίστοιχης της Samsung που θα φέρει το λογισμικό Bixby.

Το έξυπνο ηχείο της LG, ThinQ Speaker, πιθανότατα θα μπορεί να αναγνωρίσει διαφορετικούς χρήστες από τη φωνή τους, αλλά και να φέρει όλες τις «δεξιότητες» του Google Assistant. Επιπροσθέτως, θα είναι δυνατή η διαχείριση των έξυπνων οικιακών συσκευών της LG, μέσω της φωνής του χρήστη.

Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η υλοποίηση της LG θα υποστηρίζει ήχο υψηλής ποιότητας καθώς και αρχεία ήχου μηδενικής απώλειας (lossless).

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ