Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (πρόκειται για το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της δικαστικής εξουσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση) αποφάνθηκε πως η Uber είναι υπηρεσία μεταφορών και θα έπρεπε να «ρυθμίζεται» με βάση τους κανόνες και τους περιορισμούς του συγκεκριμένου κλάδου. Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις ανά χώρα ρυθμίσεις που ισχύουν και για τα ταξί. H Uber υποστήριξε πως είναι μία «πλατφόρμα τεχνολογίας» που συνδέει ανεξάρτητους οδηγούς και επιβάτες.

Στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται σχετικά:

«Οι υπηρεσίες της Uber που συνδέουν τους επιβάτες με μη επαγγελματίες οδηγούς καλύπτονται από τον κλάδο των μεταφορών. Οπότε, κάθε κράτος μέλος μπορεί να προβεί στη ρύθμισή τους.»

Η Uber έχει ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψει το μοντέλο UberPop σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Αντ’ αυτού, προσφέρει την υπηρεσία UberX, η οποία και λειτουργεί με επαγγελματίες, αδειοδοτημένους οδηγούς. Εκπρόσωπος της Uber, ανέφερε σχετικά:

«Η απόφαση αυτή δεν αλλάζει τα δεδομένα στις περισσότερες από τις Ευρωπαϊκές πόλεις που επιχειρούμε, καθώς ήδη έχουμε συμμορφωθεί με τις τοπικές νομοθεσίες.»

Η υπόθεση αυτή αποτελεί την κορύφωση των επί πέντε χρόνια διαφωνιών και προστριβών της εταιρείας με διάφορες Ενώσεις ταξί ανά την Ευρώπη. Οι Ενώσεις υποστηρίζουν πως η Uber «υποβαθμίζει» τον κλάδο τους και πως θα έπρεπε η εταιρεία να συμμορφωθεί στους ίδιους κανόνες και περιορισμούς που υπόκεινται και τα μέλη τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός κανονιστικού πλαισίου για το φαινόμενο «sharing economy», την ίδια στιγμή που η Παγκόσμια Τράπεζα σημειώνει πως οι ανεξάρτητοι – προσωρινοί εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση κερδίζουν κατά μέσο όρο 14% λιγότερα χρήματα από όσους εργάζονται υπό καθεστώς συμβάσεων αορίστου χρόνου.

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ